gostovanje

Zlatko Dalić u prvoj medijskom istupu po povratku u Hrvatsku: "Neće mene otjerati naslovi u novinama"

| Autor: Novi list
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Zlatko Dalić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Euro 2024. i osvrnuo se na nastup Vatrenih u Njemačkoj. Odgovorio je i na jedno od najvažnijih pitanja nakon neuspjeha na EURO-u koje se tiče njegovog daljnjeg ostanka za izborničkoj funkciji.

– Nisam čovjek koji će pobjeći nakon prvog neuspjeha. Ovo je moj prvi neuspjeh nakon sedam godina. Neće mene otjerati naslovi u novinama i sto kritika na društvenim mrežama. Moje mjerilo je onih 30 tisuća u Leipzigu koji nakon šoka pjevaju "Volim te Hrvatsko". Svi oni koji su čekali poraz su dočekali svoju šansu. Sada oni izvode penal, a ja se branim. Ja se neću odreći ničega svoga.

Znam kome odgovaram, a kome ne. Nit će se hrvatska reprezentacija odreći svojih vrijednosti. Hrvatske navijačke skupine su nakon dugo vremena došli i zajedno se bodrili i to je naš najveći uspjeh. Hvala savezu i igračima na podršci. Kad Hrvatska osvaja medalje, moja odluka je nikakva, kada izgubimo ja sam glavni krivac. Imam i motiva i energije i vjerujem u Hrvatsku – rekao je Dalić i osvrnuo se daljnji status Luke Modrića u reprezentaciji.

– Nisno razgovarali o tome, bilo bi jako lijepo da ostane, ali on će sam odlučiti. Vidjet ćemo koliko nam znače ti stariji igrači tek kad napuste reprezentaciji i koliko ćemo patnje imati da opet sve posložimo. Moja misija je odvesti Hrvatsku na SP za dvije godine, pripremiti se kroz Ligu nacija.

Modrićevo vrijeme prolazi, tko bi mogao povući novu generaciju?

– Naravno da imamo nekoga takvoga, ali treba vremena. Govorio sam kako se Modrić patio 12 godina da bi došao do medalje. Treba vremena… Imamo mlade igrače koji su potencijali. U ovoj generaciji, Mateo Kovačić je taj. A od ovih koji dolaze, sigurno da su tu Sučić i Baturinu. Imaju kvalitetu i potencijal, ali moraju imati kontinuitet i moraju igrati – rekao je Dalić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of