ISTRA 1961

Marko Cukon i Sebastian Nebyla napustili su pulske redove

| Autor: Roberto Car
NAPUSTIO ZELENO-ŽUTE - Sebastian Nebyla (Arhiva Glasa Istre)

NAPUSTIO ZELENO-ŽUTE - Sebastian Nebyla (Arhiva Glasa Istre)


 Početak prijelaznog roka u HNL-u donio je i prve odlaske iz redova Istre 1961. Kao što je bilo i najavljeno, da bi trener Paolo Tramezzani mogao dobiti neko od željenih pojačanja za iduću sezonu, prvo treba reducirati aktualni igrački kadar. Nakon što su iz pulskog kluba već ranije zahvalili na suradnji Darwinu Matheusu i Frani Mlinaru, zeleno-žuti dres više neće nositi niti dosadašnji junior Marko Cukon i Sebastian Nebyla. Cukon je bio jedan od nositelja momčadi Istre 1961 koja je s trenerom Sergejom Banovićem bila prva u Prvoj NL pionira, ali se njegova karijera uslijed zdravstvenih poteškoća nije razvijala prema očekivanjima. Ovaj 19-godišnji igrač neosporno velikog talenta tako će sreću potražiti u redovima slovenskog prvoligaša Radomlja, kluba iz kojega su u Pulu prošlog ljeta stigli Mario Čuić i Ivan Ćalušić.

Kapetan slovačke U-21 reprezentacije Sebastian Nebyla novi je igrač češkog prvoligaša Jabloneca u kojem je proljetos igrao na posudbi iz Istre 1961. Jablonec je aktivirao opciju otkupa ugovora te je slovački veznjak zaključio svoju pulsku epizodu s 12 nastupa i dva gola. Deset nastupa i gol Osijeku upisao je u prvenstvu, a dva nastupa uz gol Zagori iz Unešića u Kupu Hrvatske.

Očekuje se još poneki odlazak igrača koji su bili na posudbi poput Tomislava Duvnjaka i Luke Bradarića, ali i nekih koji se prošle sezone nisu naigrali, poput Terencea Douglasa. Do okupljanja u ponedjeljak očekuje se dogovor oko nastavka suradnje s kapetanom Slavkom Blagojevićem i Marijanom Ćorićem, a potom i prvi ulazni transferi pri čemu su prioriteti stoper, lijevi bek, agilniji box to box vezni igrač te napadač.

Dogovorene su i prijateljske utakmice kojima će pulska momčad "kratiti" pripreme u Balama. Zasad je planirano da "zeleno-žuti" sve prijateljske utakmice odigraju izvan Hrvatske. Potvrđeni su termini za tri susreta, protiv prvaka Mađarske Ferencvarosa 10. srpnja u Austriji, slovenskog prvoligaša Kopra 14. srpnja u Sloveniji i turskog drugoligaša Goztepea 24. srpnja u Sloveniji. Predviđene su i utakmice protiv klubova iz Serie A, Udinesea i Venezije, ali termini i mjesta igranja zasad nisu poznati. No, već sam podatak kako će Istra 1961 odigrati pet vrlo jakih pripremnih susreta, što nije bio slučaj zadnjih godina, pokazuje kako trener Tramezzani nije želio gubiti vrijeme na odigravanje susreta sa slabijim suparnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of