NK BANJOLE

Trećeplasirani klub Četvrte NL NS Rijeka izborio pretkolo Kupa Hrvatske. Luchesi: Prošla je bila jedna od najboljih sezona Banjola

| Autor: Boris Vidulin
VESELILA BI GA PROMOCIJA - David Luchesi (plavi) (Arhiva Glasa Istre)

VESELILA BI GA PROMOCIJA - David Luchesi (plavi) (Arhiva Glasa Istre)


U Četvrtoj NL NS Rijeka, rangu za kojeg će mnogi reći kako nema svrhe, prvaci su postali igrači OŠK Omišalj, drugoplasirani su nogometaši iz Novalje, dok su na trećem mjestu s istim brojem bodova Banjole. Izuzetan je to uspjeh za momčad s Prematinke, koja je cijelu sezonu igrala konstantno dobro, prikazala jako dobar nogomet i uz Omišljane koji su skup pojedinaca koji su igrali i daleko više rangove, Novalje koja "gura" na iskusne igrače iz Zadra, najveće su iznenađenje lige.

Povratak Tomića

- U prvenstvo smo ušli bez ikakvih posebnih ambicija, željeli smo igrati, nastaviti s igrom koja nas je krasila prošlu sezonu, odnosno onaj proljetni dio, i uspjeli smo u tome. Stvorila se predivna priča i kako je prvenstvo odmicalo, tako smo bili sve bolji i uvidjeli da bi mogli napraviti dobar rezultat. Došli su neki novi dečki koji su momčad podigli na viši nivo i smatram, a ja sam tu već 13 godina, da je to jedna od najboljih sezona Banjola - s ponosom je istaknuo najdugovječniji igrač Banjola David Luchesi. - Bio je gušt igrati i trenirati, imali smo odličnu atmosferu u svlačionici, ali i na tribinama. Ne sjećam se da nas je ikada pratilo tridesetak ljudi, ponekad i više na gostovanjima, da su dio nas i sve je to doprinijelo ovom odličnom rezultatu. Nažalost, malo su nas ozljede unazadile i poremetile, malo nas je u kadru, a igrali smo paralelno i kup i prvenstvo i to je utjecalo na konačan rezultat. Najviše žalim što nismo u kadru imali Andrea Bička, on je u onih nekoliko utakmica pokazao jako puno, dao sedam golova i onda zbog ozljede nije više igrao. Mogu samo zamisliti gdje bi bili da je on ostao na terenu s nama.

Pogodili su s igračima koji su pristupili klubu, odlično su se uklopili među starosjedioce, a sve je potkrijepljeno rezultatom.

- Ismar Hairlahović je bez dvojbe među najboljim igračima lige, Stefan Antanasković je bio najbolji strijelac prije par sezona, naš kapetan Emrah Ćosić je neprikosnoven, Anel Salihović ima predispozicije za puno viši rang od ovog trenutn. To su samo neki od igrača koji mi sada padaju na pamet, ali sigurno je da su svi dali svoj obol u prošloj sezoni. Naravno da ne smijemo zaboraviti naše mlade poput Matea Hrelje, Damjana Gerliča, Alena Kamenickog ili Haruna Jukana koji su, a mogu to slobodno reći jer sam tu puno godina, jako napredovali i polako stasaju u stožerne igrače našeg kluba. I sve to odlično vodi i drži pod kontrolom naš trener Dragan Tomić. Radi se, sve je to na jednoj ozbiljnoj razini, ali postoji i zezancija i smijeh, iako naš trener ne odaje takav dojam - dodao je Luchesi.

Nakon dugo godina Dragan Tomić je "uzeo" nekoliko tjedana pauze od nogometa ali se, na sreću Banjola, vrlo brzo vratio u klub.

- On je tu više od deset godina, a kako sam i ja s njim, mogu reći da se vjerojatno tu nakupilo puno toga, od zasićenja i pomalo nespremnog ulaska u viši rang pa do serije nešto slabijih igara i naravno da je on preuzeo odgovornost. Zamijenio ga je Lenić nekoliko kola, no to baš i nije uspjelo pa se, srećom, vratio Tomić. Odmoran, "punih baterija", s dodatnim motivom i željom za rad. Sve je to prenio na nas i krenuli smo prema gore. Na to su se nadovezali radovi na infrastrukturi u i oko igrališta, dolazak novih ljudi u upravu i sve se podiglo na puno viši nivo pa sada guštamo.

Finale kupa

Uz uspjeh u prvenstvu, nadovezao se i najbolji rezultat u kup natjecanju.

- Ušli smo u pretkolo Kupa Hrvatske, što je najveći uspjeh kluba i silno smo ponosni na to. Nije bilo lako, doslovno smo padali s nogu jer smo igrali u ritmu utorak-subota. Sigurno da je tu patio malo i rezultat u prvenstvu, no kako smo uspjeli doći u finale Kupa NSŽI-ja i igrati na "Drosini", onda ne žalimo ni za čime. Bio je gušt nastupati u finalu pred punom zapadnom tribinom, igrati protiv Jadrana koji je trenutno dimenzija više od nas, ali znamo da smo dali sve od sebe i to je najbitnije.

Priča se i o ulasku u viši rang.

- Koliko je meni poznato, mi zadovoljavamo kriterije. Nedostajale su neke sitnice koje nisu prepreka našem ulasku u viši rang i ako se Treća NL zapad proširi na 16 članova, mi smo unutra. Klub je sazrio po tom pitanju, radimo na infrastrukturi, obnovljena je trava na pomoćnom terenu, stavili smo navodnjavanje na glavni teren, imamo prave ljude u upravi kluba na čelu s predsjednikom Vladom Ribićem te bi mene, ali i moje suigrače, iznimno veselilo da postanemo trećeligaši. Uz pokojeg novog mladog igrača, mogli bi biti konkurentni i u višem rangu koji bi nama starijima dao dodatni motiv za igranje, a mladima bi bio odskočna daska za nešto više u bliskoj budućnosti - optimistički je zaključio David Luchesi.


Podijeli: Facebook Twiter