ISTRA 1961

Ostanak Paola Tramezzanija je kamen temeljac

| Autor: Roberto Car
ŽELI ZADRŽATI JEZGRU IGRAČA I SURADNIKA - Paolo Tramezzani (Snimio: Damir Spehar/Pixsell)

ŽELI ZADRŽATI JEZGRU IGRAČA I SURADNIKA - Paolo Tramezzani (Snimio: Damir Spehar/Pixsell)


Sutra službeno počinje prijelazni rok u HNL-u i traje do 5. rujna, no velikih transfera u hrvatskim klubovima zasad, očekivano, nema. Tek tu i tamo poneki transfer, poneki dogovor. Slično je i u pulskom prvoligašu. Odmah nakon završetka protekle sezone sportski direktor Saša Bjelanović, u dogovoru s vlasnicima iz Vitorije, povukao je par poteza i na tome je ostalo. No, jedan je dogovor bio ključan, podjednako su ga zazivali uprava kluba i navijači, ali i sami igrači. Naravno, riječ je o talijanskom treneru. Paolo Tramezzani je nakon kraćeg promišljanja, ipak, dogovorio nastavak suradnje s Istrom 1961, dok se isto tek očekuje od njegovih pomoćnika. Zasad se još ne zna hoće li Tramezzani u pripreme krenuti sa svojim dosadašnjim pomoćnicima.

Iskusni igrači

- Atilla Malfatti i Simone Ripamonti razgovaraju s klubom oko nastavka suradnje, vidjet ćemo - rekao je trener Istre 1961 o svom prvom pomoćniku, eksplozivnom Malfattiju i kondicijskom treneru Ripamontiju.

Kad je igrački roster u pitanju, zasad je poznato samo da se klub zahvalio Frani Mlinaru i Darwinu Matheusu, dok je produljena suradnja s moldavskim stoperom Iurie Iovuom.

- O tim stvarima razgovaram s klubom, tek smo na početku prijelaznog roka, tako da ćemo raditi na tome u suradnji s klubom kako bi momčad bila spremna za početak novog prvenstva. Ostaje 80 posto prošlosezonskog rostera? Mislim da da. Rekao sam da mi se sviđa ono što mi je ova momčad dala u ova tri i pol mjeseca otkako sam u Puli. Sviđa mi se ono što je napravila i što je pokazala. Stoga bih volio kad bi većina tih igrača i iduće sezone ostala u klubu. Da nastavimo raditi na tragu onoga što smo dosad napravili. Vidjet ćemo što će biti s igračima na posudbi, ali volio bih imati i neke iskusnije igrače u momčadi. Mislim da ova momčad može pokazati svoju kvalitetu i u idućoj sezoni - dodao je Tramezzani koji je ostao u Puli. - Ostao sam jer smo prvo čekali da mi kćerka završi školu i izlet, a sad ostajem u iščekivanju početka priprema. Krećemo u ponedjeljak, 1. srpnja, to će biti prvi dan priprema.

Bit će zanimljivo vidjeti koji će sve igrači stići na okupljanje. Prvenstveno kad je riječ o trojcu koji je u Puli bio na posudbi. U Istri 1961 su bili zadovoljni onime što su pokazali Emmanuel Ekong, Mladen Devetak i Hamza Jaganjac te postoji obostrana želja, pulskog kluba i igrača, za nastavkom suradnje. Sad o tome treba pregovarati s njihovim matičnim klubovima, Empolijem i Palermom, dok je Istra 1961 aktivirala opciju otkupa Hamze Jaganjca, koji će postati njen igrač, a turskoj Adani će ići će postotak od idućeg transfera.

Traženje stopera

Nastavak suradnje očekuje se i s dvojicom senatora, kapetanom Slavkom Blagojevićerm i vodnjanskim golmanom Marjanom Ćorićem. Čeka se samo dozvola iz Vitorije. Kad je riječ o igračima koji bi mogli napustiti klub, to se u prvom redu odnosi na iskusni stoperski tandem, Antu Majstorovića i Darija Marešića. Prvom je istekao ugovor, a suradnja je bila na obostrano zadovoljstvo. Majstorović je u Pulu stigao nakon teške ozljede koljena zarađene u Kini i trebao je klub u kojem će se polako vratiti na teren i odraditi sezonu bez zdravstvenih problema. To je u Istri 1961 i ostvario, a klub je u njemu dobio odličnog, iskusnog stopera koji je donio sigurnost u zadnju liniju i ujedno bio tutor mladim stoperima, Iovuu i Koskiju. Marešić se u Pulu vratio nakon odlične sezone pod Garcijom i pritom se odrekao popriličnog novčanog iznosa, ali i on je tražio sezonu u kojoj će igrati u kontinuitetu. To je u netom završenoj sezoni i dobio te mu pulski klub neće praviti probleme ukoliko dobije ponudu nekog jačeg kluba. No, ukoliko i Majstorović i Marešić napuste Pulu, jasno je da će Bjelanović morati pronaći barem jednog iskusnijeg stoperu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter