Francuski napadač

Mbappe slomio nos u finišu utakmice s Austrijom, igrat će sa zaštitnom maskom

| Autor: Igor Duvnjak
Kylian Mbappe (Reuters)

Kylian Mbappe (Reuters)


Kylian Mbappe je teško ozlijedio nos i bio je u bolnici u Düsseldorfu nakon što je stradao u finišu pobjede s Austrijom. Po onoj »prašina se za dobrim konjima diže«, francuski napadački as svjetskog glasa stalno je spominjan, prvo po njegovu prelasku iz PSG-a u Real, onda u vijesti da neće igrati na Olimpijskim igrama i sada kada je »dijamantna igla« Francuza u skoku glavom silovito udario u rame austrijskog stopera Kevina Dansa. Jako je krvario, s liječnicima reprezentacije izašao je s terena. Kako se bez dozvole španjolskog suca Jesusa Gila Manzana vratio u igru, dobio je žuti karton. L’Equipe navodi da je napadač odbio hitnu operaciju i tijekom noći se priključio suigračima.

- Mogu samo reći da njegov nos uopće ne izgleda dobro. To je svakako negativna vijest - rekao je izbornik Didier Deschamps.

Ipak, ispada kako su se »tresla brda, rodio se miš«, golgeter bi mogao zaigrati sa zaštitnom maskom, kao svojevremeno naš Joško Gvardiol. U tom tonu su poruke Saveza i samog igrača koji se nada nakon novih konzultacija s liječnicima igrati u petak s Nizozemskom. Ipak, njegov nastup ostaje dvojben.

- Imate li ideju za masku? - obratio se Mbappe na društvenim mrežama, a Francuski nogometni savez objavio je da će napadač biti na liječenju nekoliko dana, neće trebati operativni zahvat i nosit će zaštitnu masku. Igrača koji je u prošloj sezoni za PSG dao 44 gola i namjestio 10 u 48 utakmica, a za reprezentaciju u 79 utakmica zabio 47 golova, iskritizirao je pak Roy Keane, bivša zvijezda Manchester Uniteda, na EURO-u stručni komentator ITV-a. Bivši irski reprezentativac zamjerio mu je smatrajući da je povratkom u igru »krao vrijeme«

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter