član prve žnl

NK Iskra Vinež - dobro organiziran "mali" klub, velikog srca i obiteljske atmosfere

| Autor: Branko Biočić
VELIKO SRCE - Zajednička fotografija svih u klubu (Snimio: Branko Biočić)

VELIKO SRCE - Zajednička fotografija svih u klubu (Snimio: Branko Biočić)


Nogometni klub Iskra, član Prve županijske nogometne lige, iz labinskog predgrađa Vineža, velikom je feštom, igranjem međusobnih utakmica juniora i veterana, djece iz podmlatka, pionira, selekcija U-9, U-11, U-13 i vrtića s roditeljima te zajedničkim gledanjem utakmice Hrvatska - Španjolska na četiri ekrana, proslavila završetak nogometne sezone.

Labinski klub, u kojem ima više od 160 djece te će iduće godine proslaviti 70. rođendan, u zadnjih je osam godina četiri puta bio prvak Druge županijske lige, uz to što su dvaput bili drugi i jednom treći.

Iskra je vrlo je dobro organiziran klub, dišu kao jedna obitelj, a na njegovom je čelu predsjednik Bojan Memić.

- Ove sezone osvojili smo osmo mjesto u Prvoj županijskoj ligi, ali nama ta brojka nije važna. Mi smo puno zadovoljniji drugim stvarima. Važno nam je da smo mirno plovili prvenstvom, da smo imali zanimljivih utakmica, negdje smo i zakazali, ali to je život i to je nogomet. Sve u svemu mi smo zadovoljni sezonom, a kada pridodamo uspjeh našeg omladinskog pogona možemo biti jako zadovoljni. Mi ne gledamo tako da je najvažniji rezultat nego da imamo puno djece u raznim uzrasnim kategorijama i da su djeca, njihovi roditelji i treneri zadovoljni. Važno nam je da se djeca pravilno razvijaju i da kvaliteta raste. U klubu imamo 17 trenera za 8 natjecateljskih selekcija i nogometni vrtić na koji smo jako ponosni. Svaka selekcija ima i pomoćnog trenera, imamo i kondicijskog trenera, trenera golmana, i fizioterapeuta. Djeca se pravilno razvijaju i osjećaju kolektiv, tu je lijepa socijalizacija, a samim time dolazi i do rezultata. Što se tiče mlađih kategorija mogu slobodno reći da smo među pet nogometnih škola u Istri, prepoznaju nas i hvale svugdje. To je nešto najljepše što se može dogoditi članu uprave kluba. Mi smo dobro društvo i velika obitelj - rekao je Memić, koji, za razliku od mnogih drugih, nije kukao zbog novca jer kako kaže pomaže lokalna zajednica iako može i više, a sponzori su ih prepoznali pa se i sami javljaju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter