iznenađujuća vijest

Nino Kos nije više trener nogometaša Rovinja

| Autor: Ivica Radetić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon 1:0 poraza u derbi susretu za prvo mjesto, u posljednjem kolu Treće NL zapad u Puli protiv "brodograditelja", trener Nino Kos nije više trener Rovinja. Poprilično je to iznenađenje jer u godinu i pol dana provedenih na Valbruni, labinski trener Nino Kos i njegov pomoćnik Lučano Zgrablić, obojica bivši igrači Rovinja, u kratko su vrijeme ostavili velikog traga u radu s rovinjskim "kanarincima" i vratili navijače na tribine rovinjskog stadiona.

Kako su iz kluba objavili, na sastanku NK Rovinj sporazumno je dogovoren završetak suradnje s trenerom Nino Kosom koji je vrlo uspješno vodio mlade nogometaše Rovinja. Naime, već u prvoj zajedničkoj polusezoni 2022/23 rovinjski nogometaši nanizali su odlične rezultate i osvajanjem drugog mjesta u Četvrtoj NL NS Rijeka izborili promociju u Treću NL zapad.

Ove su sezone, kao novajlije u trećeligaškoj konkurenciji, nogometaši Rovinja bez poraza postali jesenski prvaci i potom do posljednjeg kola bili u utrci za prvo mjesto. Na kraju su se porazom na Verudi od Uljanika morali zadovoljiti drugim mjestom. Očito to nije bilo dovoljno da Kos i Zgrablić nastave s radom u Rovinju.

Pred rovinjskim nogometašima je sad ljetna stanka i novo isčekivanje u traženju rješenja za vruću trenersku stolicu za novu natjecateljsku sezonu u Trećoj ligi zapad. Naime, trenerski dvojac Nino Kos i Lučano Zgrablić postavio je visoko letvicu vodeći momčad s Valbrune.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter