istraživanje pokazalo

Znanost ne laže: Zlatko Dalić je osmi najseksipilniji izbornik na EURO-u

| Autor: Petra Stefanović
(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)

(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)


Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić je osmi najseksipilniji nogometni izbornik na ovogodišnjem EURO-u, podaci su novog istraživanja Ticketguma. Za istraživanje se koristilo nekoliko parametara: zlatni rez (matematička mjera "savršenosti" lica, tzv. božanski omjer), visina, procijenjena godišnja zarada, pratitelji na društvenim mrežama, učinkovitost na terenu (postotak pobjeđivanja) i slično.

Tako se sa zlatnim rezom podudara čak 77.21%, ima procijenjenu godišnju zaradu od 1.5 milijuna eura i 56-postotni učinak pobjeđivanja, pa je Dalić "zasjeo" na osmo mjesto najatraktivnijih trenera s rezultatom 6.5/10. Poziciju dijeli sa škotskim izbornikom Steveom Clarkeom, koji je ostvario isti rezultat.

Prema istraživanju, najseksipilniji izbornik je ukrajinski Serhij Rebrov s ukupnim rezultatom 7.74/10. Iako je među najnižima (1.73 m), Rebrov ima najveće podudaranje sa zlatnim rezom (82.05%).

U stopu ga prati rumunjski izbornik Edward Iordanescu s rezultatom 7.68/10, a zanimljiv je podatak da ima drugu najnižu godišnju zaradu od "svega" 240 tisuća eura. Ovo je zanimljivo iz razloga što prema nekim istraživanjima, veća zarada muškarce statistički čini privlačnijima.

Drugi najniži trener EURO-a (1.76 m), Michal Probierz koji vodi Poljsku, zasjeo je na treće mjesto, a prati ga belgijski izbornik Domenico Tedesco, engleski Gareth Southgate, pa portugalski Roberto Martinez, a na sedmom mjestu slovački trener Francesco Calzona. Posljednje mjesto pripalo je treneru Mađarske Marcu Rossiju s rezultatom 5.30/10.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter