3. ŽUPANIJSKa LIGa JUG

NK Cement Koromačno proslavio titulu prvaka

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Bila je to velika fešta na igralištu u Viškovićima gdje su se na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv općinskog rivala Raše i proslavi titule prvaka 3. Županijske lige Jug okupili gotovo svi mještani Koromačna i okolice.

Prvak se znao i prije posljednje utakmice koja se igrala samo za prestiž jer je Cement bježao drugoplasiranoj Raši pet bodova, a trećem Poletu čak 16 bodov,a a kako je utakmica završila 1:1 ta je razlika u bodovima između prvoga i drugoga ostala i na kraju.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Fešta je počela odmah na terenu gdje su igrači primili medalje i pehar Istarskog nogometnog saveza i zatim se preselila u prostorije kluba i ispred njega. Pekli su se ćevapi, kotleti, služio se čobanac i razni kolači vrijednih domaćih žena, pilo se pivo. Igrači i navijači stopili su je u jedno. Trenera Suvada Miskića igrači su bacali u zrak.

- Jako sam sretan i zadovoljan, mislim da smo cijelo prvenstvo bili najbolji, dokazali smo to od prvog kola. Prvi dio smo odigrali maestralno bez poraza a drugi smo malo ušli opušteno. Bilo je logično za očekivati da nećemo cijelo prvenstvo odigrati na toj razini ali smo se pred kraj skupili i na kraju zasluženo slavili.

Sada ćemo dobro proslaviti, malo se odmoriti od nogometa i posvetiti se Europskom prvenstvu a poslije ćemo vidjeti sa upravom što i kako dalje se pripremiti za viši rang. Momčad je pokazala da se može nositi sa izazovima ali ipak trebala bi nam dva, tri pojačanja. Već smo u kontaktu sa nekima. Cilj će nam biti da u prvoj godini opstanemo u toj drugoj županijskoj ligi, rekao je trener Miskić.

(Snimio Branko Biočić)Suvad Miskić (Snimio Branko Biočić)

Kapetan momčadi Ivan Dušić je dodao:

- Teško mi je nešto reći, presretan sam, hvala treneru, suigraču, ljudima u klubu i oko njega kao i navijačima koji su stalno bili uz nas. Sada treba vidjeti tko će ostati a tko neće i malo pojačati ekipu, smatra Dušić. Predsjednik Cementa Edi Peruško zadovoljno je na kraju rekao:

- Mi smo se dugo godina mučili i na kraju smo stvorili jednu pravu atmosferu u i oko kluba, dečki su bili pravi, došlo je nekoliko igrača i momčad je napravila ono što se od nje očekivalo. Trener je to sve dobro posložio, za ovaj uspjeh zaslužni su svi, uprava kluba, igrači, trener, navijači među kojima je puno žena i djevojaka koje su nas stalno pratile godinama doma i na gostovanjima, davale nam potporu, navijanjem, kuhanjem i kolačima Pomogao je i Holcim, nekih sponzora nemamo.

(Snimio Branko Biočić)Edi Peruško (Snimio Branko Biočić)

Idući tjedan već imamo sastanak uprave, možda nam se priključi četiri, pet novih igrača. Ako se to dogodi mi smo spremni za viši rang, zaključio je Peruško te zahvalio svim a koji su pomagali na tom uspješnom putu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter