PRVA ŽNL

Prvak Ližnjan ide u viši rang, Rabac i Muntić ispali iz lige

| Autor: Boris Vidulin
(Foto: NK Ližnjan/Facebook)

(Foto: NK Ližnjan/Facebook)


Ove je subote spušten zastor na Prvu ŽNL. Prvaci su postali, to se znalo i ranije, nogometaši Ližnjana koji su u posljednjem kolu ugostili Dajlu, a podjelom bodova omogućili su suparnicima da ukoliko i drugoplasirana momčad bude išla u viši rang, to bude baš Dajla. Naime, Dajla je u međusobnim susretima bolja od Štinjana. Ukoliko, pak, samo prvak bude promoviran, onda će Štinjan, koji je u posljednjim minutama slomio otpor Iskre, biti drugoplasiran, a Dajla će biti treća zbog slabije ukupne gol razlike.

Ako se govori o silasku u niži rang, onda je i tu sve bilo jasno prije posljednjeg kola ove subote. Ta "čast" pripala je Rapcu i Muntiću koji su tako postali višak. Kako se liga krati za dva člana, to će biti upravo oni, a umjesto LIžnjana koji bi trebao "put gore" u prvoligaški nogomet se vraća Višnjan 1957 i to će činiti novih 12 prvoligaša.

U pravoj golijadi u Vodnjanu, Rabac je imao vodstvo više od pola sata, no u konačnici nisu izdržali da se barem pobjedom oproste od višeg ranga, a isto se dogodilo i na Velom Vrhu gdje je Muntić došao samo do boda, iako im ni pobjeda nije značila ništa.

Potpićan Učka 72 je proigrao tek pred kraj, treću uzastopnu pobjedu upisali su protivi visoko plasiranih nogometaša iz Savičente koji su završili na četvrtom mjestu. Marčana je za kraj upisala i jubilarni deseti remi, daleko najviše u ligi, dok je Vrsar poražen na "gostujućem" terenu kampa NK Jadran Poreč od igrača Mladosti. Umjesto da to bude susret bez ikakvih tenzija, da se zadnje kolo odigra revijalno, gledatelji su imali priliku vidjeti čak četiri crvenih kartona, sedam žutih, impulzivne igrače, udaranje šakama… a da cirkus bude potpun, svemu je pridonio i sam delegat susreta Davor Kazalac. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter