ISTRA 1961

Lovro Majkić drugu sezonu ima najveću minutažu i na šest je utakmica nosio kapetansku traku: "Pula nije tek mjesto igranja već dom"

| Autor: Ivica Cerovac
DOSTIGAO JURU OBŠIVAČA - Lovro Majkić (Snimila: Leona Teodorović)

DOSTIGAO JURU OBŠIVAČA - Lovro Majkić (Snimila: Leona Teodorović)


Jure Obšivač više nije jedini igrač Istre 1961 koji se može pohvaliti da je dvije uzastopne sezone predvodio suigrače po vremenu provedenom na terenu. Stasiti Metkovac taj je doseg upisao u sezonama 2013/2014 i 2014/2015, prve dvije u kojima je zaživjela Liga deset, a sada je njegovim stopama krenuo Lovro Majkić.

Obšivačevih 36/36 i maksimalnih 3.240 prvenstvenih minuta ostat će mu pritom previsoko podignuta letvica, jer je lani zbog tri žuta kartona preskočio jednu utakmicu, a ove godine dvije nakon ozljede zadobivene na treningu, no Majkićevih 69 utakmica u dvije sezone odrađenih od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka, ostvarenje je vrijedno svakog respekta.

- Naravno da sam zadovoljan prikupljenom minutažom, ali mislim da je to realnost za nas golmane. Da se nismo na kraju borili za šesto mjesto te je trener želio zadržati uigranu momčad, siguran sam da bi dao priliku Ćoriću ili Paus-Kunštu. Ja sam bio za to, da se ponovi sezona 2021/2022 kad je dotad standardni Lučić sjeo na klupu, a u četiri posljednja kola po dvije smo utakmice branili Collao i ja - prisjetio se Lovro Majkić, igrač s najduljim neprekinutim stažem u Istri 1961 koji se protegnuo na šest godina.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter