"Drosinu" zamijenio Maksimirom

Mauro Perković: Uz tri domaća trofeja i proljeće u Europi, nije ni moglo biti bolje

| Autor: Ivica CEROVAC
Mauro Perković u dvoboju s Antonijem Maurićem (Snimio Marko Prpić/Pixsell)

Mauro Perković u dvoboju s Antonijem Maurićem (Snimio Marko Prpić/Pixsell)


Mauro Perković definitivno može biti zadovoljan smjerom u kojem se razvija njegova nogometna karijera. Nakon što je prošle zime "Drosinu" zamijenio Maksimirom, po dolasku je s Dinamom osvojio naslov prvaka Hrvatske, a ove se sezone, prve kompletne u modrim redovima, okitio s tri domaća trofeja. 

Nije loše za dečka od 21 godine, a ono što je uslijedilo tijekom i po okončanju posljednje utakmice protiv Rudeša, priznaje kako će mu ostati u sjećanju za cijeli život.

- Na stadionu se okupilo rekordnih 23 tisuće navijača, koji su potom hodali za nama od Maksimira do Trga koji je bio prepun. Dočekali su nas kao svjetske prvake i priredili spektakularnu proslavu.

Ispalo je da je svima bilo puno zanimljivije kad je sezona bila ovako napeta, a ne kao nekih prijašnjih godina kad bi se Dinamo odmah odvojio na 15 bodova razlike i riješio sve nedoumice. Ove godine je bilo puno neizvjesnije, navijači su se "zapalili" i stavljali po gradu transparente na kojima je pisalo kako neće dopustiti da potonemo te nas je sve to skupa guralo naprijed - rekao je Mauro Perković.

- Sezona je bila iznimno duga i naporna, mnogo je u njoj bilo turbulencija, pobjeda i poraza, ali na kraju smo je izvukli na najbolji mogući način. Tri domaća trofeja i proljeće u Europi, nije moglo biti bolje.

Ciljevi kluba su ostvareni, a to je najbitnije. Svi smo se nadali i vjerovali u to, ali nitko nije mogao garantirati s obzirom na to kako smo izgledali u prvom dijelu sezone. U konačnici je presudila kvaliteta naše momčadi, u kojoj su igrači koji, kad je najbitnije, mogu ponuditi nešto više od suparnika i donijeti pobjedu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter