MINI ULICA 2023.

Poznati finalisti na oba turnira za mlađe dobne kategorije

| Autor: Ivica Cerovac
PLAVI NADJAČALI ŽUTE - Fažanci su svladali Rovinježe i potom osvojili treće mjesto u U-11 (Foto: Futsal Pula)

PLAVI NADJAČALI ŽUTE - Fažanci su svladali Rovinježe i potom osvojili treće mjesto u U-11 (Foto: Futsal Pula)


Poznati su finalisti u obje dobne kategorije na "Mini ulici 2023". Finala su na rasporedu u utorak, a u njima će snagu odmjeriti Iskra iz Vineža i porečki Jadran u U-11, dok ćemo u U-15 imati pulski derbi između Istre 1961 i Uljanika. Treće mjesto u U-11 osvojila je fažanska Mladost, koja je nakon 0:0 u regularnih 20 minuta slavila protiv Žminja boljim izvođenjem sedmeraca, dok je u U-15 Jadran sa 6:2 svladao Veli Vrh.

Mali Vinežani su u četvrtfinalu svladali Istru 1961 koja je prva došla u vodstvo preko Filipa Vitasovića, do "velikog odmora" stvari je na početak vratio Filip Bilić, da bi isti igrač u nastavku susreta zabio za konačnih 2:1. I u polufinalu protiv fažanske Mladosti Iskra je prva kapitulirala, a strijelac je bio Sergej Nikolić, no brzo je uslijedio odgovor. Opet su do poluvremena Vinežani nadoknadili zaostatak, da bi u nastavku još tri lopte pospremili u protivničku mrežu. Nova dva pogotka postigao je Bilić, a po jednom su se u strijelce upisali Mateo Vlačić i Lucas Petrović.

I nakon četiri utakmice, mreža Jadrana još uvijek stoji netaknuta. Školu nogometa Mandalena svladali su mali Porečani u četvrtfinalu s 3:0, uz po jedan pogodak Stefana Pištana, Tonija Gaćine i Lovre Bogdanovića, nakon čega su u polufinalu s 4:0 nadjačali Žminj. Gaćina i Pištan bili su strijelci i u ovom susretu, a priključili su im se Paolo Radić i Niko Šker.

Istra 1961 lagano je prošla U-15 četvrtfinale ubacivši u mrežu Vodnjana osam lopti, a pritom se sedam igrača upisalo među strijelce, uz jedan autogol. Puno je neizvjesniji bio polufinalni ogled protiv Jadrana, kojeg su mnogi proglasili finalom prije finala. Rio Joka doveo je u vodstvo Puljane, na 1:1 poravnao je Andrea Dobrilović i rezultat se do isteka regularnih 24 minute nije mijenjao, premda iz porečkog tabora nisu skrivali nezadovoljstvo odlukama suca, koji u par navrata nije pustio prednost u situaciji kad su "jadranaši" bili u prilici u potpunosti prebaciti vodu na svoj mlin. Ovako su pobjednika odlučivali udarci sa šest metara, a tu se se uspješnijim pokazali igrači Istre 1961.

Nikakvi se repovi nisu vukli za ulaskom u finale Uljanika, koji je u četvrtfinalu s 3:1 svladao Pazinku uz po jedan pogodak Nikole Mihelića, Simona Rašule i Daniela Sušića, dok je počasni gol za Pazinjane zabio Teo Pilat. Još su uvjerljiviji "brodograditelji" bili u polufinalu, u kojem su svladali Veli Vrh sa 6:2. Sušić je potpisao hat-trick, Jakov Grgić pridodao dva, a Filip Kolar jedan pogodak, dok je dvaput za Velovršane precizan bio Kristian Opassich.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter