KVALIFIKACIJE ZA EURO

HRVATSKA – ARMENIJA: Hrvatska je na EURO-u!

| Autor: Novi list
(Pixsell)

(Pixsell)


Hrvatski nogometaši večeras od 20.45 sati na Maksimiru igraju posljednju i ključnu utakmicu kvalifikacija za EURO 2024., što će se održati u Njemačkoj. Vatrenima će se suprotstaviti Armeniji, reprezentaciji koja je izgubila sve šanse za plasman na europsku smotru.

S druge strane, Vatreni još uvijek nisu izborili EURO, a danas će to uspjeti ukoliko pobijede Armeniju, ali čak im igraju i remi i poraz u slučaju da Wales ne pobijedi Tursku. Turci na prvom mjestu imaju tri boda više od Hrvatske te su već izborili direktan plasman na EURO.

Stigli su sastavi. Kao i prema najavama, Dalić je napravio tek jednu promjenu. Gvardiol je vraćen na poziciju stopera te je iz prvih 11 onda ispao Erlić, dok će Sosa krenuti na lijevom beku.

(Pixsell)(Pixsell)

*****

HRVATSKA – ARMENIJA 1:0

90+3' KRAJ! Hrvatska je izborila plasman na EURO 2024.!

89' Sjajno je Marco Pašalić podvalio svom prezimenjaku Mariju, kroz noge je lopta prošla igraču Armenije. Mario je potom ubacio u peterac, ali spriječila je to obrana Armenije.

84' Budimir i Majer izlaze, a na terenu su Baturina i Sučić.

76' Nevjerojatno je što sve može obraniti Čančarević… Sada je Brozović iznenađujuće opalio s 20-ak metara, ali i to je došlo do ruku vratara…

69' Ušao je i Rijekin Marco Pašalić umjesto Kramarića.

65' Ponovo se ističe Čančarević, sada je i Gvardiol tukao, ali i to je uhvatio vratar gostiju.

57' Sjajno danas brani Čančarević, Prvo je skinuo udarac Kramarića iskosa iz daljine, a potom i iz blizine Pašalića.

54' Nezgodan ubačaj odnosno udarac Armenaca, Livaković je to spremno uhvatio.

50' Juranović mijenja Stanišića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, u sastavu Hrvatske se dogodila i jedna promjena. Mario Pašalić je u igri umjesto Ivanušeca. Armenija je u svlačionici ostavila Zelarajana, dok je u igri Bičakčjan.

***

45+1' Kraj prvog dijela. Koji trenutak ranije je i Brozović odlučio pucati s nekih 20 metara i to je prošlo blizu vratnice.

44' Sada je i Modrić iz velike daljine iznenadio Čančarevića, koji je ipak uhvatio loptu.

43' GOOOOL! Sosa je lijepo ubacio s lijeve strane točno na Budimira, koji je malo spustio glavu i ubacio loptu u gol!

32' Hrvatska ponovo komplicira, lopta je išla po šesnaestercu dok se Ivanušec nije odlučio za udarac, ali to je otišlo pored gola

30' Zaspala je obrana Vatrenih i sada nas je spasio Livaković. Hovhannisjan se sjurio s desne strane nakon dubinske lopte i sam došao ispred Livakovića, koji je srećom obranio njegov dobar udarac.

23' Prvi pokušaj Armenaca i odmah itekako opasan. Ubacili su gosti s lijeve strane, a Sosa je otklonio opasnost, da bi kasnije bio dosuđen i prekršaj u napadu.

22' Čančarević bez problema hvata udarac Budimira, koji je ponovo glavom pucao. Lopta se od travnjaka odbila u ruke vratara Armenije.

18' Hrvatska dominira, ali nema preopasnih prilika. Sada je najbolju imao Budimir koji je glavom tukao nakon ubačaja Kramarića, ali Čančarević je bio spreman.

12' Wales je poveo protiv Turske te Hrvatska trenutno ne ide direktno na EURO.

8' Imala je Hrvatska sada i drugi korner na utakmici, oba je izveo Modrić, ali nije bilo opasnosti za goste.

1' Počela je utakmica na Maksimiru.

Uoči utakmice: Josip Pivarić i Milan Badelj su uoči starta dobili i prigodne poklone kao zahvalu za doprinos hrvatskoj reprezentaciji.

*******

(Pixsell)(Pixsell)

Stadion Maksimir. Sudac: Ivan Kružilak (Slovačka).

HRVATSKA (4-3-3): Livaković, Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Majer, Kramarić, Budimir, Ivanušec.

ARMENIJA (4-3-3): Čančarević, G. Harutjunjan, Mkrtčjan, Calisir, Tiknizjan, Hovhannisjan, Spertsjan, H. Harutjunjan, Ranos, Sevikjan, Zelarajan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter