uoči večerašnje utakmice

Luka Modrić: Opus Arenu ćemo pamtiti po dobrom rezultatu i putu na EP

| Autor: Davor Petrović
(Snimio Davor Javorovic/Pixsell)

(Snimio Davor Javorovic/Pixsell)


Večerašnji prvi nastup hrvatske reprezentacije na Opus Areni mogao bi Vatrenima donijeti ogroman korak prema završnici još jednog velikog natjecanja, s time da je sada već prilično jasno da će taj EURO u Njemačkoj sa sobom donijeti oproštaj Luke Modrića. Budući da je taj dio prilično jasan, kapetan Hrvatske je na zadnjoj press konferenciji uoči utakmice s Turskom govorio o drugim stvarima.

- Ovaj stadion stvarno izgleda impresivno. Još nisam stigao vidjeti sve detalje, ali bit će prilike i za to. Izvana također izgleda impresivno. Napokon imamo priliku doživjeti nešto ovakvo, konačno igrati na ovakvom stadionu u Hrvatskoj. Svi se radujemo utakmici i nadamo se da ovaj stadion nećemo pamtiti samo po ljepoti nego i po rezultatu koji bi nam uvelike otvorio put prema Europskom prvenstvu - kazao je Modrić u startu.

Prema njegovim riječima, svježine i motivacije uvijek ima dovoljno kada se igra za reprezentaciju.

- Ja se dobro osjećam. Pun sam želje i elana i jedva čekam opet predvoditi Hrvatsku kao kapetan. Ako ćemo imati jedanaesterac, vidjet ćemo tko će pucati. Nekad pucaš ti, nekad prepustiš nekom drugom. Sve ovisi kako se osjećaš u tom trenutku. Ako dođe do toga, volio bih preuzeti odgovornost, kao i uvijek - istaknuo je Modrić.

(Snimio Davor Javorovic/Pixsell)(Snimio Davor Javorovic/Pixsell)

Prilika za druge

Za hrvatsku vrstu ova utakmica će biti specifična i zbog brojnih izostanaka koje su uvjetovale ozljede i oproštaj Marka Livaje.

- Sigurno je da je to dosta veliki hendikep za nas, ali je ovo i velika prilika za te igrače koji će sada igrati. Ovo su stvari koje mogu promijeniti reprezentativnu karijeru jer nas očekuje velika utakmica protiv velike momčadi. Od tih novih igrača očekujemo da iskoriste priliku i pokažu zašto su tu - rekao je kapetan, dodavši da će Livaja nedostajati, ali i da treba poštovati njegovu odluku.

Dvoboj s Turskom označit će i početak nešto dužeg razdoblja bez Ivana Perišića, koji će zbog ozljede prednjih križnih ligamenata biti van terena do barem do proljeća iduće godine.

- Čuli smo se i razgovarali. Njegova ozljeda veliki je udarac za nas. Znamo koliko nam Ivan znači za igru. Udarac je i za njega u ovim godinama, ali vjerujem da će se vratiti na pravi način. Svi znamo njegov karakter, i zato vjerujem da će se vratiti kakav je bio prije ozljede. Vidjet ćemo kada će to biti. Najbitnije je da se vrati zdrav i sto posto spreman. Ne treba nigdje žuriti. Čekat ćemo ga koliko god treba jer znamo koliko je važan nas. Svaki put kad bi neki igrači nedostajali, mi smo se uvijek skupili i pokazali naše zajedništvo i snagu. Očekujemo da tako bude i ovog puta - objasnio je hrvatski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju.

Na spomen suparnika, Modrić je u pri plan stavio igračku kvalitetu Turske.

- Pred nama je teška utakmica protiv odlične reprezentacije. Do sada smo dosta puta igrali s Turskom i sve te utakmice uvijek su bile neizvjesne i teške. Oni imaju odličnu reprezentaciju s dosta kvalitete. I sada očekujemo tako tešku utakmicu i puni smo želje da odigramo odličnu partiju pred našim navijačima - rekao je Modrić.

Nova situacija

Za Tursku zbog ozljede neće nastupiti osamnaestogodišnji Arda Guler, kojeg Real Madrid vidi kao veznog igrača budućnosti.

- Arda je odličan dečko i ekstra talent. Šteta što se još nije predstavio madridskoj publici i pokazao svima koliko je nadaren. Pred njime je sigurno velika budućnost. Ponavljam, on je fenomenalan dečko i veliki talent - kazao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Njega, pak, u Realu očekuje borba za minutažu.

- To je sigurno nova situacija za mene. Ne igram koliko sam prije igrao i koliko bih htio. Koliko me svi poznajete, znate da uvijek želim igrati. Ne želim imati pauze i odmore jer se najbolje osjećam dok igram i tako se najbolje spremam za utakmice. Situacija je takva, i to sigurno može imati pluseve za moju budućnost, ali želim igrati svaka tri dana jer se fizički dobro osjećam. Sve što se dešava oko mene je normalan proces, i to prihvaćam na taj način - zaključio je Modrić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of