Trener Istre 1961

Gonzalo Garcia: "Kazna je definitivno prevelika"

| Autor: Ivica CEROVAC
Gonzalo Garcia (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Gonzalo Garcia (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Doslovno pet minuta prije početka konferencije za novinare kojom je najavljeno gostovanje u Velikoj Gorici, na "Drosini" su saznali koliku je kaznu disciplinski sudac Alan Klakočer "odrezao" Anti Ercegu.

- Pričalo se ovih dana kako će dobiti tko zna koliku kaznu, što je meni bilo malo čudno jer Erceg nije napravio ništa specijalno. Nikoga nije udario ili uradio nešto slično, poderao je tek jedan najobičniji papir i to u trenutku kad je bio ljut i isprovociran te je devet utakmica za mene definitivno prevelika kazna, decidiran je Gonzalo Garcia, trener Istre 1961.

- Nikada nije dobro kad na duže vrijeme izgubiš najboljeg strijelca, čovjeka koji je zabio većinu naših pogodaka te ne trebamo posebno isticati koliko je Erceg važan igrač za nas i koliko će nam nedostajati. Nisu pritom važni tek njegovi golovi, već samo prisustvo na terenu te mi s Ercegom, ili bez njega, nismo ista momčad. Svjesni smo toga, ali sada imamo priliku da pokažemo koliko smo jaki kao kolektiv.

Svi znamo što nam je za činiti, trebamo se držati zajedno i potvrditi da smo dobra momčad koja zna igrati nogomet. Falit će nam Ercegovi golovi, ali njih će netko morati nadomjestiti. Napadači, krila, veznjaci,… imamo mi i druge igrače koji znaju zabiti, što u zadnje vrijeme nisu radili i ovo je pravi trenutak da svi naprave korak prema naprijed. Nisam zabrinut što se toga tiče, jer znam da imamo igrače koji čekaju svoju priliku i sad je na njima da je iskoriste.

Iz same uže uprave pulskog kluba nisu željeli komentirati izrečenu kaznu za Ercega, Mlinara i sam klub, ali prenose nam da imaju namjeru uložiti žalbu na kaznu svome napadaču. "Klub će uložiti žalbu kako bi se probala smanjiti kazna za Ercega u vidu utakmica.", kratko nam je poručeno iz Istre 1961.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter