KARLOVAC

Kvar na elektroinstalacijama moguć uzrok požara na starom gradu Novigradu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kvar na elektroinstalacijama moguć je uzrok požara koji je u utorak buknuo na krovištima kula frankopanskog starog grada Novigrada na Dobri, no u policiji nastavljaju kriminalističko istraživanje i vještačenje materijala uzetog s požarišta.

Iz karlovačke policije u četvrtak su naveli da su jučer s vještacima MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" proveli očevid te utvrdili da je do požara došlo uslijed mogućeg kvara na električnim instalacijama.

"S ciljem točnog uzroka nastanka požara slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i vještačenje izuzetog materijala", priopćili su te materijalnu štetu procijenili na oko milijun kuna, ali i istaknuli da taj iznos još nije rezultat stručne procjene.

O rezultatima očevida nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

U požaru je drveno krovište jedne kule dvorca izgorjelo u potpunosti, druge djelomično, a riječ je o kulturnom dobru upisanom u nacionalni Registar zaštićenih kulturnih dobara. 

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i načelnik Općine Netretić Marijan Peretić jučer su najavili kako će učiniti sve da se krovišta obnove do ljeta.

Županica je pritom izrazila žaljenje što to neće biti moguće učiniti do 21. travnja i WRC Croatia Rallyja, jer je ta lokacija iz registra hrvatskih kulturnih dobara krasila mnoga televizijska i druga javljanja s prošlogodišnjeg relija, a čime je slika Novigrada obišla cijeli svijet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter