napad hladnim oružjem

U Crnoj Gori izbo psihijatra jer nije dobio dozvolu za oružje

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Crnogorska policija uhitila je u četvrtak šezdesetpetogodišnjeg D.V, stanovnika Pljevalja, grada na sjeveru Crne Gore, jer je nožem napao i ozlijedio liječnika neuropsihijatra koji mu nije htio izdati potvrdu za nošenje oružja.

Kako je crnogorskim medijima rekao direktor Opće bolnice u Pljevljima Saša Grbović,  doktor Ilhan Tursumović zadobio je ubod u predjelu abdomena i posjekotine na šakama i grudima.

"Tursumović nije životno ugrožen i trenutno se radi na njegovom medicinskom zbrinjavanju", rekao je Grbović.

Prema neslužbenim informacijama D.V. je napao neuropsihijatra jer je liječnik dan ranije odbio potpisati liječničko uvjerenje za nošenje oružja.

Incident je potvrdila i crnogorska policija koja je u priopćenju navela da je D.V. "prvo fizički, a zatim i uz upotrebu hladnog oružja, noža, napao doktora u Općoj bolnici Pljevlja i nanio mu ozljede u predjelu grudi".

Prema statistici crnogorskog ministarstva zdravlja iz kolovoza, čak 11 posto crnogorskih medicinskih radnika bilo je izloženo fizičkim napadima od početka godine. Također, isto istraživanje pokazalo je da je čak 95 posto liječnika hitne pomoći doživjelo verbalni napad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter