umirovljeni rektor 

Boras i Sveučilište izgubili građanski spor za klevetu protiv Blaženke Divjak

| Autor: Hina
(Snimio Marko Lukunić / Pixsell)

(Snimio Marko Lukunić / Pixsell)


Umirovljeni rektor Damir Boras i zagrebačko Sveučilište izgubili su na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu spor za klevetu protiv bivše ministrice znanosti Blaženke Divjak od koje su tražili odštetu za duševne boli zbog izjava o ilegalnim zapošljavanjima tijekom koronakrize.

Gostujući na televiziji N1 Divjak je u lipnju 2020. kazala da su tijekom koronakrize pojedini rektori i dekani ilegalno zaposlili dvadesetak ljudi na račun poreznih obveznika. Kazala je da su to napravili Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru uz blagoslov rektora.

Na svom facebook profilu Divjak je objavila da su je tužili za klevetu i tražili odštetu za duševne boli jer je javno rekla istinu kako se zapošljavalo na Sveučilištu.

Kako je riječ o nepravomoćnoj presudi Boras i Sveučilište se na presudu mogu žali, kao što su se žalili i na oslobađajuću presudu Blaženki Divjak zbog iste izjave na Kaznenom sudu.

„Lako se njima žaliti, kad sami ne plaćaju svoje račune. Do sada je sve išlo na račun Sveučilišta, i to iz kase koju i ja pomažem puniti”, napisala je Divjak na svom profilu.

U objavi se zahvalila svjedokinjama, jer su se izložile te hrabro i profesionalno podnijele agresivna ispitivanja na sudu.

Navodi kako je u obrazloženju presude sutkinja napisala da je Divjak govorila na temelju podataka i pouzdanih informacija i da je "izjave uputila s ciljem da se javnosti podijele informacije i ukaže na nepravilnosti kako bi se one zaustavile" te da je " postojalo opravdano zanimanje javnosti za objavu takvih informacija".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter