neopreznost

Sjećate se trovanja bočicom Romerquellea? Optužene ugostiteljice, u bocu ulile sredstvo za čišćenje

| Autor: Hina
(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)

(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)


Zbog trovanja 19-godišnjeg gosta riječkog kafića u studenome prošle godine, riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvije djelatnice ugostiteljskog objekta s Krka čije je sredstvo za čišćenje završilo u boci bezalkoholnog pića i posluženo u Rijeci.

Okrivljenice u dobi od 38 i 39 godina tereti se za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, izvijestilo je u srijedu riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo ugostiteljice tereti da su u bočicu bezalkoholnog pića ulile alkalno sredstvo za strojno pranje stakla, olako misleći da time neće nastupiti posljedice po nečije zdravlje i da ta bočica neće biti dalje distribuirana.

No, u razdoblju od kraja rujna do 3. listopada 2023. po zatvaranju ugostiteljskog objekta nakon turističke sezone obavile su povrat viška artikala, među kojima i bočicu bezalkoholnog pića.

Distributer je tu bočicu dostavio u ugostiteljski objekt u Rijeci, gdje je 4. studenoga prošle godine oko 21,30 sati poslužena gostu koji je ispio tu tekućinu uslijed čega je zadobio ozljede teže naravi.

Slučaj trovanja Römerquelle mineralnom vodom privukao je veliku pažnju u javnosti, a društvenim mrežama proširile su se poruke u kojima se ukazuje na opasnost sokova i vode koje proizvodi Coca-Cola Hrvatska, što su iz te tvrtke odbacivali kao neistinito.

Proizvodi su bili povučeni i s polica većine trgovačkih lanaca, a vraćeni su nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravstveno ispravni i sigurni.

Policija je u svojoj istrazi utvrdila da su djelatnice nakon korištenja sredstava za čišćenje neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter