TRAGEDIJA NA CESTI

Četiri godine zatvora za prometnu u kojoj su poginuli brat i sestra

| Autor: Hina
Prometna policija / Ilustracija (Snimio Roni Brmalj / Novi list)

Prometna policija / Ilustracija (Snimio Roni Brmalj / Novi list)


Albanska državljanka Klavisa Ymeri nepravomoćno je u utorak na Općinskom sudu u Dubrovniku osuđena na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja, u kojoj su u travnju ove godine kod Dubrovnika poginuli brat i sestra, Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek.

Odvjetnik obitelji stradalih Zvonimir Bodrožić rekao je kako je obitelj jako potresena nakon izricanja presude.

„Očekivali su znatno veću kaznu. Razgovarat ću s obitelji kad malo dođu sebi, svi su potreseni jako. Što ćemo odlučiti, vidjet ćemo nakon konzultacija. Vjerojatno ćemo se žaliti”, izjavio je Bodrožić.

Albanska državljanka Ymeri ostaje u istražnom zatvoru do pravomoćnosti presude, a žalbu je najavio i njen odvjetnik Dragan Pištalo.

„Verbalni dokazi su kao i uvijek nepouzdani i pretpostavljaju subjektivni dojam svakog svjedoka koji je nešto vidio, zapamtio ili čuo. Ova presuda se temelji i temeljit će se, pretpostavljam, isključivo na nalazu i mišljenju vještaka koji je pokušao rekonstruirati prometnu nesreću, isključivo temeljem materijalnih dokaza koje je policija kao takve fiksirala”, izjavio je odvjetnik Pištalo.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku u optužnici je teretilo Ymeri  da je 9. travnja na predjelu Ratac, između Dubrovnika i Slanog, iz nehaja izazvala tešku prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama, u kojoj su živote izgubili brat i sestra Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek.

Policijskim očevidom utvrđeno je da je albanska državljanka svojim terencem BMW XM nepropisno pretjecala i frontalno se sudarila s automobilom VW Golf koji je išao iz suprotnog smjera. Ymeri je uhićena odmah po puštanju iz dubrovačke bolnice te joj je određen jednomjesečni pritvor, koji joj je u međuvremenu produljivan. 

Na prvom ročištu 10. rujna na Općinskom sudu u Dubrovniku Ymeri  je izjavila kako se osjeća krivom, ali ne kako je opisano u optužnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter