sinoć

Velika potjera u Zagrebu: U bijegu automobilom prolazio kroz crveno, udario u policijska vozila, a na kraju sletio s ceste

| Autor: Hina
(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)

(Snimio Luka Stanzl/Pixsell)


Zagrebačka policija istražuje 27-godišnjaka koji je u utorak navečer bježao policiji u neregistriranom fordu od naselja Jelkovec do Rudeša, pritom činio teške prometne prekršaje i dovodio u opasnost policajce, izvijestila je policija u srijedu.

Prema službenom priopćenju 27-godišnjak je počeo bježati nakon što su mu policajci u utorak oko 21.45 sati pristupili u Novom Jelkovcu radi provjere identiteta.

Vozač je, ističe policija, neregistriranim fordom započeo bijeg od Jelkovca i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3 u smjeru zapada, odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer.

Pritom se čitavo vrijeme bijega oglušio o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policajaca, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika, nakon čega su policajci u sprječavanju njegovog daljnjeg bijega prema njemu uporabili sredstva prisile.

Nakon što je svladan, policajci su utvrdili da je riječ o 27-godišnjaku koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.

U policiji navode da je 27-godišnjak tijekom potjere udario fordom u dva policijska vozila, pri čemu su u Jarunskoj ulici lakše ozlijeđena dva policajca. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i bjegunac koji je priveden te se kriminalističko istraživanje nastavlja, dodaju u zagrebačkoj policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter