premijerliga košarkašica

Puljanke svladale na domaćem parketu zagrebački Medveščak

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto ŽKK Pula)

(Foto ŽKK Pula)


PULA : MEDVEŠČAK      76 : 64

Utakmica 3. kola Premijerlige košarkašica: Pula - Medveščak 76:64 (18:16, 25:25, 14:11, 19:12). Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 30. Suci: Daniel Koraca (Poreč), Teo Erik (Pazin), David Ferenčić (Pazin).

PULA: Ujević 13 (5-6), Pešut, Pačkovski 11 (3-5), Vrdoljak 13 (1-1), Šarić, Kapisoda 11 (2-2), Bučuk 3 (1-1), Škare 25 (6-7), Perić, Hajderović.

MEDVEŠČAK: Sekulić 14 (3-7), Perković, Soldo 5, Zelić 2, Mamić 13, Maričić, Glavaš, Brkičić 8, Medić 2, Đurović, Grizelj 20 (4-6), Vlahović.

Razlika u kvaliteti

Tri poena: Pula 4/26 (Škare 3, Kapisoda), Medveščak 9/20 (Grizelj 4, Mamić 3, Sekulić, Soldo). Skokovi: Pula 42 (Škare 15), Medveščak 42 (Grizelj 11).

Košarkašice Pule svladale su na domaćem parketu zagrebački Medveščak te tako upisale drugu uzastopnu pobjedu. Razlika u kvaliteti bila je na domaćoj strani, no mučile su se Puljanke s dalekometnim šutom i to je bio glavni razlog što su pitanje pobjednika "prelomile" tek u posljednjoj četvrtini. I ovom je prilikom glavna uzdanica bila Karolina Škare, koja je s 25 poena i 15 skokova zadržala svoj "double-double" prosjek, no otpor Zagrepčanki je slomljen tek kad su u drugom poluvremenu i ostale domaće igračice dale svoj konkretan obol.

Gošće su susret otvorile tricom Mamić, na što su Puljanke odgovorile s devet uzastopnih poena i na polovici prve četvrtine imale "plus osam" (14:6). Do sedme minute sve članice domaće prve postave upisale su se među strijelce, no Grizelj je s dvije vezane trice primakla Zagrepčanke na dva poena zaostatka do kraja prve dionice (18:16). Kao da u tim trenucima Đukićeve igračice nisu shvatile odakle im prijeti glavna opasnost, što je iskoristila Grizelj da poveže dvicu i tricu te dogura do 13 postignutih poena, a svojoj ekipi vrati rezultatsku prednost (20:23 - 12’).

Trgnulo je to domaće koje su opet ubacile devet poena u nizu (29:23 - 14’), no pulski problem ležao je u činjenici da je Karolina Škare u napadu ostala bez pomoći suigračica. Dogurala je mlada Perojka u prvom poluvremenu do 19 ubačenih koševa kojima je pridodala 9 skokova, no ostale domaće igračice bile su u rasponu između tri i šest postignutih poena te se s neizvjesnih 43:41 otišlo u svlačionice.

Izgleda da je u njoj domaća ekipa pronašla željenu širinu, jer kad se susret nastavio, raspucale su se i ostale Puljanke te je do kraja susreta cijela petorka dogurala do dvoznamenkastog broja postignutih koševa. Bio je to izazov koji se pokazao preteškim za Medveščak, pa niti i dalje loš postotak ubačaja s distance nije spriječio Đukićeve košarkašice da se napokon počnu rezultatski "odljepljivati".

Slomile gošće

Prva je u trećoj četvrtini "povukla" Marija Vrdoljak, njoj se pridružila Lana Pačkovski, a onda su se u završnoj dionici priključile Ivana Ujević i Jelena Kapisoda. Upravo je ova potonja povukla potez koji je konačno "slomio" otpor gošći te u 35. minuti, nakon što je pet prethodnih pokušaja promašila, ubacila jedinu tricu. Njom je mlada Crnogorka odvela Pulu na najvećih "plus 12" (67:55), te je Pula mirno sačuvalu prednost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter