Ministarstvo turizma

Za unaprjeđenje turističke ponude pripremljen natječaj težak 24 milijuna (bespovratnih) kuna

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)


Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva za koji je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava, izvijestilo je to ministarstvo u ponedjeljak.

Ta sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i sl.

Dostupna su subjektima maloga gospodarstva - trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Cilj je ojačati ponudu, a time i potrošnju u destinaciji, povećati razinu popunjenosti objekata tijekom čitave godine, povećati zapošljavanje u turizmu te povezati dionike u turizmu, prvenstveno lokalne proizvođače i ojačati međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Kroz mjeru A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata. Mjerom B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, a mjera D na prepoznatljivost. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter