ZAGREB

Sabor: Zastupnici HDZ-a redom prozivali Grbina, branio ga Krešo Beljak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rasprava o prijedlogu oporbe da se raspusti Sabor svela se u petak na uvrede i prozivke na osobnoj razini - zastupnici HDZ-a prozivali su predsjednika SDP-a Peđu Grbina zbog uzimanja naknade za odvojeni život, a u njegovu obranu stao je Krešo Beljak (HSS). 

„Vi pričate o kriminalu, a vi ste otuđili ono što nije vaše. Na malo ste uzimali puno, a što bi tek bilo da ste imali puno”, kazao je Ante Deur (HDZ) aludirajući na Grbinovo uzimanje naknade za odvojeni život.

Vesna Bedeković (HDZ) podsjetila je da je Grbin odustao od naknade za odvojeni život kako bi mogao upisati dijete u gradski vrtić koji košta 700 kuna, a ne privatni koji košta 3000 kuna. Matematika je jasna, odrekao se 1.000 kuna da bi na kraju zaradio 2.000 kuna, kazala je.

"Je li to političko dno?", upitao je i Branko Bačić (HDZ).

Zazivanje destabilizacije i destrukcije u nikad težim vremenima izvan je svake pameti, ocijenila je Majda Burić (HDZ).

„Destruktivni ste, nestabilni, neznajući i nije vam u interesu standard građana i ugled Hrvatske u svijetu”, rekla je Burić Grbinu i predložila mu da podnese ostavku kako bi se, kaže, njegova stranka 'raspala do kraja' kad toliko zaziva destrukciju.

„Ni sami ne vjerujete u ono što govorite, a ovo je Vlada koja pobjeđuje i zabija golove, a vi s vašim ekipom možda možete zaigrati u nekoj seoskoj ligi”, kazao je Stipan Šašlin (HDZ).

Branka Juričev- Martinčev (HDZ) dodala je Grbina smiješno slušati i da stanka na čijem je čelu "ima upola manji rejting od HDZ-a".

U obranu Grbina stao je Krešo Beljak (HSS) spočitnuvši Bedeković kako je od učiteljice, učlanivši se u HDZ, strelovito napredovala.

„HDZ-ovci su jako sposobni ljudi koji od ničega naprave nešto”, kazao je Beljak na što je Bedeković doviknula iz klupe da je ponosna na svoju karijeru i da "zna raditi sve osim provaljivati". 

Na to je Beljak reagirao riječima da je Bedeković učinila kazneno djelo sramoćenja te da razmišlja da je tuži za uvredu, zaradivši opomenu i oduzimanje riječi.

Naknadno je u izjavi za medije Beljak vladajuće nazvao „kriminalnom organizacijom, najvećim zlom, bandom i lopovima” kojim treba zabraniti djelovanje na barem dva mandata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter