ZAGREB

Josip Salaić proglašen najuspješnijim poduzetnikom početnikom 2020.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ženski poduzetnički centar u nedjelju je na petom Kongresu poduzetnica Hrvatske i regije u Zagrebu Josipu Salaiću, mladom poduzetniku iz Tovarnika pored Vukovara, uručio nagradu Najpoduzetnik početnik 2020.

Mladi Josip Salaić, vlasnik je i direktor tvrtke Vu Creator, specijalizirane za oblikovanje drveta i izradu igračaka od drveta kao i "tailor made" namještaja, priopćio je u nedjelju navečer Ženski poduzetnički centar koji tradicionalno organizira Kongres na Međunarodni dan žena.

Proizvodi Vu Creator tvrtke su u cijelosti ručno rađeni prema idejama i željama kupca. "Da sve bude uronjeno u slavonsku tradiciju obrade drveta, sve što izrađujemo, stvaramo od punog drveta kao što su hrast ili jasen", kazao je Salaić.

Prvi je imperativ poduzetnika iz Tovarnika bio osmisliti djeci kreativne igračke, one koje nisu od plastike, bez opasnih dijelova koji se mogu otkinuti i dovesti do neželjenih posljedica, te igračke koje nisu premazane različitim štetnim bojama i lakovima.

Salaić planira u prvom redu osvojiti domaće tržište drvenih igračaka i unikatnog dječjeg namještaja. Osim izvoza, u planu mu je i jednog dana otvaranje tvornice u rodnoj Slavoniji, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter