VUKOVAR 11. prosinca 2020. (Hina) - U sklopu akcije "Za sretne dječje blagdane" djeci u siromaštvu darovat će se blagdanski poklon bonovi od sto kuna

HCK iz Vukovara pokrenuo akciju "Za sretne dječje blagdane"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu akcije "Za sretne dječje blagdane" djeci u siromaštvu darovat će se blagdanski poklon bonovi od sto kuna, a osigurani su za 7680 djece, najavio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, predstavljajući akciju u gradskom društvu Crvenog križa Vukovar

"Projekt je to namijenjen djeci koja su u ovoj pa i svakoj drugoj krizi iznimno izložena svim negativnim utjecajima. Ovu akciju danas započinjemo iz grada heroja koji je simbol izdržljivosti i u kojem ima puno djece", kazao je Markt rekavši kako su pored brojnih donatora i djelatnici Crvenog križa sudjelovali u prikupljanju novaca za najmlađe.

Po njegovim riječima, prikupljeno je 768.000 kuna, a akcija prikupljanja traje i dalje te će se u budućnosti nadograđivati.

"Sto kuna možda nije puno, ali smo htjeli da što više djece pred blagdane osjeti sreću i radost, dostojanstvo da sami izaberu svoj poklon u nekoj od Konzumovih trgovina", kazao je Markt.

Građane je pritom pozvao na solidarnost i pomoć onim koji su u potrebi. Poklon bonove će, kako je pojasnio, dobiti djeca čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter