BJELOVAR

Energetska obnova bjelovarske Opće bolnice dovršena u roku unatoč koronavirusu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Unatoč posebnim mjerama zbog koronavirusa te gradnji nove zgrade, opsežni radovi na energetskoj obnovi starih zgrada bjelovarske Opće bolnice, vrijedni 6,8 milijuna kuna, dovršeni su u roku, istaknuo je u utorak ravnatelj te bolnice dr. Ali Allouch.

Ravnatelj Allouch obišao je danas obnovljene zgrade u društvu predstavnika izvođača radova, projektanata i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posao energetske obnove, nakon provedene javne nabave, dobila je tvrtka "Jukić Dam" iz Otoka u blizini Sinja. Obnovila je dvije zgrade te zdravstvene ustanove tako što su promijenili krovište i stolariju i postavili novu termoovojnicu. Za tu je obnovu Fond za energetsku učinkovitost osigurao 4,1 milijuna kuna iz EU fondova, Ministarstvo regionalnog razvoja 2,1 milijun kuna, a Bjelovarsko-bilogorska županija financirala je obnovu s 555 tisuća kuna.

Nakon završetka radova očekuju se znatno niži režijski troškovi te 60 posto manja potrošnja energije.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs istaknuo je kako je vrlo zadovoljan izvedenim radovima i njihovom dinamikom te da se usporedno izvodi i jedan od najvećih građevinskih zahvata u Hrvatskoj, izgradnja nove zgrade bjelovarske Opće bolnice.

„Od ukupno 700 milijuna kuna ugovorenih projekata putem EU fondova, Bjelovarsko-bilogorska županija polovicu tog iznosa ulaže u Bjelovar, a osim izgradnje nove bolnice, očekuje nas ili je u realizaciji energetska obnova Doma za starije osobe, Centar za kompetencije Medicinske škole i izgradnja nove bjelovarske glazbene škole”, rekao je župan Bajs.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter