Užas u BiH

Maloljetnik ubio policajca nakon što je upao u stanicu

| Autor: Hina
(Foto: PU Zadarska)

(Foto: PU Zadarska)


U Bosanskoj Krupi u BiH u četvrtak navečer napadnuta je policijska postaja prilikom čega je ubijen jedan policajac, a jedan je teško ozlijeđen, javljaju bosanskohercegovački mediji.

Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović, maloljetnik je napao policijsku postaju i usmrtio policajaca.

Teško je ozlijeđen još jedan policajac. Napad je počinjen hladnim oružjem, odnosno nožem.

Klix.ba piše da je napadač prvo napao policajca kojeg je ubio, a zatim je napao i njegovog kolegu koji je zadobio teške ozlijede. 

Iz MUP-a USK su potvrdili da je napadač 2009. godište i da je uhićen.

Na terenu su pripadnici specijalne i temeljne policije kao i inspektori MUP-a USK.

Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe, piše Klix.ba.

Napadač je ušao u policijsku stanicu i hladnim oružjem prvo napao Marana, koji je odmah podlegao usljed povreda. Zatim je napao Hasanovića, koji je zadobio povrede i odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubljankić”, gdje je stabilizovan.

Policija zasad nije mogla govoriti o motivima, a prema neslužbenim informacijama, napadač je prije ovog čina slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih. Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i religijskom ekstremizmu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter