online kviz

Sabor pozvao učenike da se uključe u njegove edukativne programe  "Koliko poznaješ Hrvatski sabor"

| Autor: Hina
(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)


Hrvatski sabor pozvao je učenike 8. razreda osnovnih škola te učenike srednjih škola da sudjeluju u online kvizu „Koliko poznaješ Hrvatski sabor“ i na simuliranoj saborskoj sjednici čije je održavanje planirano u ožujku i svibnju iduće godine.

 Online kviz znanja "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" za učenike 8. razreda osnovnih škola održat će se 14. ožujka 2025. godine . Tijekom 30 minuta učenici odgovaraju na 30 pitanja o djelovanju Sabora u razdobljima do 20. stoljeća, u 20. stoljeću do 1990. godine te od konstituiranja višestranačkog Sabora do danas. Pitanja proizlaze iz kurikuluma za predmet Povijesti od 6. do 8. razreda. 

 Online kviz znanja "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?" za srednjoškolce održat će se 28. ožujka 2025. Sudionici odgovaraju na 30 pitanja koja proizlaze iz kurikuluma za nastavni predmet Politika i gospodarstvo za srednje škole u povezanosti s kurikulumima pravne grupe predmeta te drugih srodnih predmeta društveno-humanističkog područja.

 Učenici odgovaraju na 30 pitanja vezanih uz ulogu i mjesto Sabora u ustroju državne vlasti od konstituiranja višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas, njegove ustavne nadležnosti i djelokrug rada kao parlamenta države članice Europske unije, zakonodavnu proceduru, organizacijski ustroj te prava i obveze zastupnika. 

12. simulirana sjednica za srednjoškolce održat će se 5. svibnja 2025., a na njenom dnevnom redu bit će donošenje zakona o turizmu. Svrha je sjednice omogućiti učenicima da na praktičan način steknu znanja o politici, političkim institucijama i procesima.

 Spomenute programe provodi saborska Služba za građane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter