hvz

Stanje na požarištu kod Žrnovnice jako dobro, bura poziva na oprez

| Autor: Hina
(Snimio: Ivo Cagalj/Pixsell)

(Snimio: Ivo Cagalj/Pixsell)


Noć na požarištu kod Žrnovnice prošla je mirno i stanje je trenutno jako dobro, ali vatrogasci i dalje moraju biti na oprezu jer se na tom području očekuje jaka bura, izvijestila je u petak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom požara na području Žrnovnice, Markovača - Sitno Gornje, koji je izbio u ponedjeljak uslijed udara groma i potom se dan kasnije razbuktao pod naletom bure.

Noć na petak prošla je mirno i stanje ne požarištu je trenutno jako dobro, priopćila je HVZ, navodeći da vatrogasci ulaze u dubinu požarišta. Snage se postupno reduciraju pa su jutros otpušteni IVP Zadar i Šibenik, kao i snage iz udaljenih područja Županije.

"Međutim, moramo biti na oprezu, jer danas na ovom području očekujemo jaku buru te sa lokalnim snagama ostajemo i dalje na terenu", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

U četvrtak su u gašenju požara sudjelovala dva kanadera i ukupno 105 vatrogasaca s 34 vatrogasna vozila s područja Splitsko-dalmatinske županije te IVP Zadar, Šibenik i Split. Istog dana ujutro otpuštene su snage izvanredne dislokacije Ličko - senjske županije i Grada Zagreba.

Požari otvorenog prostora jučer su zabilježeni i u unutrašnjosti.

Na području Parka prirode Lonjsko polje kod mjesta Repušnica požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od devet hektara. Dojava o požaru zaprimljena je u 13,30 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 14,45 sati.

Vatrogasci su ugasili i požar na otvorenom prostoru u Varaždinu, gdje je zahvaćena trava, nisko raslinje i roto bale sijena na površini od osam hektara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter