ZAGREB

Ministar Banožić sudjelovao na 32. obljetnici pogibelji 13 pripadnika "Kuna"

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ministar obrane Mario Banožić  poručio je u nedjelju, sudjelujući na obilježavanju 32. obljetnice pogibelji 13 pripadnika “Kuna”, da njihova žrtva nikada neće biti uzaludna. 

Banožić je u Mirkovcima pokraj Vinkovaca položio vijence i zapalio svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima u akciji “Mirkovci 91”. Prisjećajući se 13 poginulih pripadnika 3A br. ZNG “KUNE” poručio je da sjećanje na njihovu pogibelj evocira uspomene na one kojima je život oduzet na više nego okrutan i nemilosrdan način. 

“Ujedno je prigoda za obećati kako žrtva ovih ljudi nikada neće biti uzaludna“, istaknuo je Banožić.

"Današnji datum nas zauvijek obvezuje na čuvanje digniteta Domovinskog rata, ali i na neumorno zalaganje za otkrivanjem prave istine o događajima iz tih teških ratnih godina", rekao je.

Dodao je da se kontekst rada Vlade RH temelji na jednoj središnjoj ideji, a to je da su hrvatski branitelji i Domovinski rat temelj hrvatske države, naše slobode i neovisnosti.

250 vojnika angažirano na otklanjanju posljedica nevremena

Govoreći o posljedicama nevremena koje je svojom najjačom žestinom zahvatilo istočni dio Hrvatske, ministar Banožić je rekao kako je, osim u misijama i operacijama, angažman pripadnika Hrvatske vojske u pružanju potpore civilnim institucijama jednako bitna zadaća HV-a.

Hrvatska vojska stavila je na raspolaganje 250 vojnika koji će biti raspoređeni na sva mjesta gdje je iskazana potreba. Radit će na uklanjanju građevinskog materijala i svega što je potrebno da se infrastruktura normalizira, poručio je ministar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter