Od 9 do 14 sati

U PULI OVE GODINE OBORENO VIŠE OD 20 PJEŠAKA: U utorak policija provodi akciju radi povećanja njihove sigurnosti

| Autor: Marica KOŠTA

U cilju povećanja sigurnosti pješaka u prometu na području Pule prometna policija će u utorak od 9 do 14 sati provesti akciju ''Kontrola poštivanja obveza vozača prema pješacima i kontrola kretanja pješaka''.

Prema policijskim statistikama, tijekom prvih sedam mjeseci 2019. godine na području Pule je zabilježeno 21 obaranje pješaka, što je 5 posto manje nego 2018. godine kada su zabilježene 22 prometne nesreće. U ovogodišnjim nesrećama ozlijeđena su 23 pješaka od kojih četvero teže. Uslijed greške pješaka dogodila se jedna prometna nesreća, dok je preostalih 20 prouzročeno greškom vozača.

Tijekom prvih sedam mjeseci ove godine policija je utvrdila 292 prekršaja neustupanja prednosti pješaku, što je 7 posto ili 22 prekršaja manje u odnosu na usporedno razdoblje 2018. godine, kada je utvrđeno 314 prekršaja. U istom je periodu utvrđeno 196 prekršaja pješaka u prometu, što je 78 posto ili 86 prekršaja više u odnosu na usporedno razdoblje 2018. godine, kada je utvrđeno 110 prekršaja pješaka u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska apelira na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu. Ujedno, iz policije podsjećaju pješake da i za njih vrijede određeni prometni propisi, kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter