PUNO POSLA ZA POLICIJU

TRI ALARMA U SAMO POLA SATA Provalom u banku i zapaljenjem vozila u okolnim mjestima pljačkaši su porečkoj policiji htjeli ODVRATITI POZORNOST S PRAVE METE?

| Autor: Mateo SARDELIN
(Mateo SARDELIN)

(Mateo SARDELIN)


Porečka policija je u noći sa srijede na četvrtak u razmaku od samo pola sata, od 2 do 2.30 sati, zaprimila tri dojave koje su zahtijevale hitno postupanje - alarmirani su zbog provale u poslovnicu IKB-a u Taru, zapaljenja vozila u Vabrigi i na koncu eksplozije bankomata u Poreču. Upravo je bankomat bio glavna meta provalnika, dok su Tar i Vabriga bili "mamci" da se policija udalji iz Poreča.

Radi se o scenariju koji se kao izgledan nameće sam po sebi, budući da se sve odigralo u vrlo kratkom roku, sve u okolnim mjestima. Policija zasad nije potvrdila da su događaji povezani, jer su očevidi na nekim lokacijama još u tijeku, a sve okolnosti se još utvrđuju. Pokrenuta je i intenzivna potraga za zasad nepoznatim počiniteljima.

Još jedna činjenica koja potvrđuje modus operandi je to da su u banku samo provalili i razbacali stvari unutra, dok sef i ostalo nisu ni pokušali obiti. Materijalna šteta se odnosi na provaljena vrata i razbijeno staklo na pultu za stranke. No, to je bilo dovoljno da policija pošalje patrole u Tar. Nije ni prošlo dvadesetak minuta od prve dojave, zaprimljena je dojava o požaru Peugeot Partnera pulskih oznaka u Vabrigi, pestotinjak metara od banke. Vozilo u vlasništvu restorana ispred kojeg je bio parkiran u potpunosti je izgorio.

Nešto prije 2.30 odjeknula je i eksplozija bankomata HPB-a u sklopu Narodnih novina u Lacop centru u Poreču. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih osoba nema, no materijalna šteta će najvjerojatnije biti milijunska. Uništen je bankomat, a uslijed eksplozije došlo je do požara unutar trgovine koja je u potpunosti izgorjela.

Policija je oko 4 sata ujutro obavila očevid u banci u Taru, a u jutarnjim satima počeli su očevidi u Vabrigi i kod Lacopa.

Porečki vatrogasci su promptno reagirali na prvu dojavu, o zapaljenom vozilu u Vabrigi. Na teren su upućeni vatrogasci sa dva vozila, a odmah zatim im je javljeno za požar u Narodnim novinama. Zapovjednik porečkih vatrogasaca Denis Matošević nas je izvijestio o noćašnjim akcijama.

- Najvažnije od svega je da nema ozlijeđenih osoba, a uspjeli smo spriječiti širenje požara u Poreču. Prvu dojavu o zapaljenom vozilu smo zaprimili u 2.20 sati te smo na teren poslali dva vozila sa četiri vatrogasca. Deset minuta kasnije javljeno nam je da je izbio požar u Lacop centru. Iz Vabrige je na drugi požar krenuo jedan kamion sa dva vatrogasca, a odmah smo dignuli na noge i drugu smjenu. Tako da smo na kraju u gašenju požara u Poreču imali četiri vozila sa devet vatrogasaca. Uglavnom, automobil u Vabrigi je u potpunosti ugašen u 3 sata, a u Lacopu smo vatru lokalizirali u 4.45, a potpuno ugasili u 5.30 sati. No, iz sigurnosnih razloga vatrogasci su ostali na terenu do jutarnjih sati. Uspjeli smo obuzdati vatrenu stihiju u području trgovine te se nije uspjela proširiti na gornji kat i okolne objekte, kazao je zapovjednik Matošević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter