ZLOPORABA

Sudsko vijeće odlučivalo o zakonitosti dokaza: USKOK-ova optužnica protiv motovunskog načelnika JOŠ NIJE PRAVOMOĆNA

Tomislav Pahović (D. ŠIŠOVIĆ)

Tomislav Pahović (D. ŠIŠOVIĆ)


Pred Optužnim vijećem kojim je predsjedala sutkinja Županijskog suda u Rijeci Srebrenka Šantić, jučer je održano ročište na kojem se odlučivalo o zakonitosti dokaza koje je USKOK u svojoj optužnici predložio protiv načelnika Općine Motovun Tomislava Pahovića. Sa riječkog suda doznajemo da optužnica jučer nije potvrđena te da će predmet biti proslijeđen Vrhovnom sudu na odlučivanje.

Nepravomoćnom optužnicom USKOK tereti Pahovića za dva kaznena djela zloporabe položaja i krivotvorenja službenih ili poslovnih isprava, odnosno za malverzacije putnim nalozima. Tereti ga se da je kao načelnik oštetio općinu Motovun za nekoliko desetaka tisuća kuna, jer si je na ime takozvane loko vožnje, odnosno korištenja privatnog automobila u službene svrhe kroz putne naloge isplatio naknadu.

Pahović je još u studenom prošle godine na sjednici optužnog vijeća stavio prigovor na optužnicu i postavio prijedlog proceduralne i suštinske naravi, koji su se trebali razmotriti do jučerašnjeg ročišta. Budući da se na jučerašnjoj sjednici raspravljalo o zakonitosti dokaza te da je spis proslijeđen na odlučivanje Vrhovnom sudu. očito je da se stranke - USKOK i Pahović, odnosno njegova obrana, nisu usuglasile oko dokaza. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter