POLICIJA POJAČALA NADZOR

SLUČAJ NAVODNOG VREBANJA UČENIKA NA VELOM VRHU Ravnateljica škole: "Obaviješteni su svi djelatnici i roditelji učenika. Učenike smo podsjetili da s nepoznatima ne ostvaruju kontakte te da NE SJEDAJU S NEZNANCIMA U AUTO"

| Autor: Glas Istre
Osnovna škola Veli Vrh (Snimio Srećko Niketić/Cropix)

Osnovna škola Veli Vrh (Snimio Srećko Niketić/Cropix)


Vezano za vijest koja se u utorak navečer proširila društvenim mrežama da je nepoznati muškarac vrebao djecu Osnovne škole Veli Vrh te da jedno dijete u utorak poslije nastave pokušao namamiti u svoje vozilo nudeći mu prijevoz do kuće, na naš upit očitovala se ravnateljica škole Ileana Zahtila Blašković.

Osnovna škola Veli Vrh upoznata je s događajem koji se zbio jučer, 13. listopada 2020. godine, u blizini škole. Po završetku nastave dijete se zaputilo kući i tada ga je nepoznata osoba pozvala u automobil, nudeći prijevoz do kuće. Dijete je o tome odmah obavijestilo roditelje, koji su potom obavijestili razrednu učiteljicu te smo o događaju promptno informirali i upozorili sve djelatnike škole i roditelje učenika. Događaj je prijavljen policiji, čiji će djelatnici u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzor oko škole. Tijekom današnje nastave u školi svi su učitelji i razrednici podsjetili učenike da s nepoznatima ne ostvaruju kontakte te da ni u kom slučaju ne bi sjeli s nepoznatima u automobil, kazala je ravnateljica OŠ Veli Vrh.

- Voditeljica Odjela prevencije Policijske uprave istarske Alica Rosić-Jakupović će u ponedjeljak, 19. listopada, održati predavanje o sigurnosti u prvim razredima u matičnoj školi, a u srijedu, 21. listopada u Područnoj školi Štinjan. Nakon toga predavanja će biti održana i za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda, najavila je Zahtila-Blašković.

Glasnogovornica PU istarske danas je potvrdila da je pulska policija u utorak u popodnevnim satima zaprimila dojavu da je nepoznati muškarac u blizini osnovne škole na Velom Vrhu ponudio jednom djetetu prijevoz.

- Policijski službenici odmah su izašli na teren te je u tijeku utvrđivanje okolnosti, skidanje snimki video nadzora i prikupljanje obavijesti, rekla je Vitasović.

Više o ovom temi pročitajte ovdje: https://www.glasistre.hr/crna-kronika/roditelji-prijavili-da-netko-vreba-na-djecu-policija-provodi-izvide-oko-osnovne-skole-veli-vrh-672841

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter