SUĐENJE MAJCI KOJA JE S MALOLJETNICOM UBILA SVOG SINA

Psihijatri (ni)su potvrdili da je Chiara ubrojiva?


Ispitivanjem dvoje svjedoka te vještaka psihijatrijske struke, dr. Vlade Jukića i dr. Nataše Đuran iz Klinike za psihijatriju Vrapče, jučer je pred sudskim vijećem Županijskog suda u Puli kojim predsjeda sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić nastavljeno suđenje Chiari Pašić (33) i 15-godišnjakinji iz Petrinja, optuženima za ubojstvo Chiarinog trogodišnjeg sina Denisa u svibnju prošle godine.

Chiara (ni)je neubrojiva?

Budući da je suđenje zbog maloljetne okrivljenice zatvoreno za javnost, ostalo je nepoznato što su psihijatri iz Vrapča zaključili vještačenjem Chiare Pašić i djevojčice, a koje je obavljeno još tijekom istrage koja je zaključena lani u kolovozu. Zasad je na razini špekulacije teza da Chiara tijekom vještačenja nije proglašena neubrojivom osobom, pa je upitno jesu li psihijatri potvrdili nekoliko puta iznesenu tezu Chiarinog odvjetnika Davora Štorge da je njegovoj branjenici, zbog psihičkog stanja i lijekova koje uzima, mjesto u bolnici, a ne u zatvoru. Vještaci su jučer bili u sudnici od početka ročišta u 9.30 pa sve do 14.30 sati kada je završeno ispitivanje jedne svjedokinje.

Nakon njihovog odlaska sa suda kao svjedok je ispitan Burim Adem, koji je u prvo vrijeme također bio pod istragom jer se sumnjalo da je zajedno s Chiarom i maloljetnicom prikrivao teško kazneno djelo, odnosno da je znao za ubojstvo dječaka, ali da ga nije prijavio. Istraga je, međutim, pokazala da te sumnje nisu opravdane pa je Županijsko državno odvjetništvo obustavilo postupak protiv Adema.

Ne želi biti u sudnici

Kako Davor Štorga, branitelj Chiare Pašić, jučer je ponovio da je njegova branjenica u vrlo teškom psihičkom stanju i da s njom i dalje teško komunicira.

- Tražila je da se zbog psihičkih trauma koje ima rasprava ne održi, odnosno da ona ne bude prisutna u sudnici. Objasnio sam joj da po zakonu to nije moguće, odnosno da se rasprava bez nje ne može održati, kazao nam je odvjetnik Štorga nakon jučerašnjeg ročišta.

Kako doznajemo, danas bi svoj iskaz trebao dati sudsko-medicinski vještak, patolog dr. Ilija Kučinar iz pulske bolnice. Za pretpostaviti je da će on iznijeti svoj nalaz i mišljenje vezano za smrtonosne ozljede koje su Chiara Pašić i 15-godišnjakinja nanijele Chiarinom trogodišnjem sinu Denisu. Optužnica ih tereti da su ga u stanu zagušile jastukom, a tijelo potom odvezle do mora na Valelungi gdje ga je majka bacila u plićak. (M. KOŠTA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter