POČINIO I KAZNENO DJELO

POLICIJSKA POTJERA NA PULSKOM VIDIKOVCU Krenuli za motociklistom bez kacige, a on sumanuto bježao. Uhvaćen je dok je trčao po okolnim ulicana, a onda je i PRIJETIO POLICAJCIMA

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Pulski Vidikovac

Pulski Vidikovac


Pokušaj policajaca da zaustave motociklista bez kacige kojeg su uočili na pulskom Vidikovcu, u Rizzijevoj ulici, pretvorio se u petak usred bijela dana u pravu potjeru.

Naime, nakon što se nije htio zaustaviti kada su mu policajci to signalizirali rotirkom i sirenom, 41-godišnji Puljanin je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i udario u policijsko vozilo, a potom je ponovno sjeo na motocikl i nastavio vožnju. Tijekom potjere, koja se odvijala ulicama i travnatim površinama, muškarac je počinio nekoliko prekršaja te je između ostalog pokazao srednji prst policijskim službenicima i prošao kroz crveno svjetlo.

Kako doznajemo, iz Rizzijeve se spustio Radićevoj ulicom, a na semaforiziranom raskršću je prošao kroz crvenio i skrenuo u lijevo. Iz Kranjčevićeve je skrenuo u Keršovanijevu ulicu, ali u zabranjenom smjeru, a potom je u obližnjoj Ulici Olge Ban ostavio motocikl i nastavio bježati trčeći.

Policijski službenici uspjeli su ga sustići u Gundulićevoj ulici i privesti, a prilikom policijskog postupanja muškarac je jednom policijskom službeniku uputio ozbiljnu prijetnju. Počelo se s "vidjet ćeš ti kad ja izađem...".. Radi toga je u u subotu popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Ispostavilo se i da je 41-godišnjak upravljao neregistriranim motociklom, i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A2 kategorije, a testiranja na prisutnost alkohola, droga ili lijekova u organizmu je odbio.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - a radi se o vrijeđanju ili omalovažavanju policijskih službenika kojima je pokazao srednji prst -  protiv 41-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Budući da je kod njega pronađena i tableta Suboxon, izdan mu je prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Inače, samo zbog odbijanja alkotesta i(li) testa na droge mogao bi dobiti novčanu kaznu u rasponu od 10 do 20 tisuća kuna.

Nakon što je priveden sucu istrage Županijskog suda u Puli, određen mu je jednosmjesečni istražni zatvor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter