PULA

POGLEDAJTE NOVU SNIMKU PLAMENE BUKTINJE KOJA JE ZAHVATILA ZGRADU OSNOVNE ŠKOLE VERUDA: Izgorio dio krova, policija istražuje okolnosti požara

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Screenshot iz snimke požara zgrade Osnovne škole Veruda

Screenshot iz snimke požara zgrade Osnovne škole Veruda


U požaru koji je izbio u subotu navečer na Osnovnoj školi Veruda u Banovčevoj ulici izgorjelo je oko 20 četvornih metara krovišta, a zahvaljujući dojavi građana i brzoj intervenciji pulskih vatrogasaca vatra je u kratkom vremenu obuzdana te time spriječena opasnost od njezina širenja na ostatak krovišta, dvoranu i učionice škole.

- Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavila očevid kojim je utvrđeno da je izgorjelo oko 20 četvornih metara hidroizolacije na južnom djelu krovišta zgrade škole. Uzrok požara je otvoreni plamen, a policija provodi opsežno kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila okolnosti događaja, kazala je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske.

- Javna vatrogasna postrojba Pula primila je dojavu o požaru u 19.52 sati, na intervenciju je izašlo sedam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila, a požar je ugašen u 20.21 sati, izvijestili su iz JVP Pula.

- U unutrašnjosti škole nema oštećenja pa se time boravak u školi i nastava mogu odvijati neometano. Ne postoji opasnost za učenike i djelatnike u školi budući da je dio u kojem se održava nastava za niže razrede netaknut, kaže nam Anita Mokorić Brščić, ravnateljica OŠ Veruda.

Dakle, nastava za učenike od 1. do 4. razreda odvijat će se u školi, kako je to od ponedjeljka i planirano prema odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije. Za više razrede osnovne škole, od 5. do 8. razreda, od danas se nastava odvija na daljinu (online).

Donosimo i novu video snimku plamene buktinje koja je u subotu zahvatila Osnovnu školu Veruda. Video nam je poslao čitatelj.

Ravnateljica Mokorić Brščić dodaje da je požar buknuo na novom krovištu, iznad učionice koja se nalazi u novom dijelu škole. Za sada se, kako kaže, utvrđuje visina štete, a pretpostavlja se da je požar zahvatio oko 20-30 kvadrata krovišta.

Policija je prvu dojavu primila u subotu oko 19.52 sati kada je jedan građanin dojavio da se oko škole osjeti miris paljevine. U isto vrijeme dojavu o požaru zaprimili su pulski vatrogasci pa je na intervenciju izašlo sedam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 20.21 sati a iz Policijske uprave istarske napominju da u požaru nitko nije ozljeđen.

Opširnije u tiskanom i online izdanju od ponedjeljka

Prethodni izvještaj o požaru pročitajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter