KAZNENA DJELA

NOVI DETALJI: Uhićen i sin bivšeg gradonačelnika Petrinje. O uhićenjima oglasila se policija

| Autor: Glas Istre
Darinko Dumbović (foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Darinko Dumbović (foto: Goran Mehkek / CROPIX)


U Petrinji je jutros uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović te njegov sin Darko Dumbović zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti.

- Jutros su djelatnici PU Sisak došli na njegovu adresu stanovanja i vrše pretragu njegove kuće. Radi se o predmetu USKOK-a, a stavlja mu se na teret da je pogodovao sinu Darku Dumboviću dok je bio gradonačelnik Petrinje, prenosi Večernji list

Trenutno se traže dokazi. Sutra će najvjerojatnije biti prepraćen u Zagreb, ali to još nije sigurno - rekao  je odvjetnik Darinka Dumbovića, Dražen Ivanić.

O uhićenjima se oglasila policija. - Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja je započela u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - objavio je MUP. - Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom.

Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost - objavio je pak USKOK.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter