PRETRAGA TERENA

I DANAS SE NASTAVLJA SE POTRAGA ZA DJEVOJČICOM koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonja

| Autor: Glas Istre
Ronioci pretražuju teren (Foto PU istarska)

Ronioci pretražuju teren (Foto PU istarska)


Danas ujutro nastavljena je potraga za desetogodišnjom djevojčicom iz Turske koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji.

Kako smo jučer pisali, djevojčicu je odvukla jaka struja kada je s majkom pokušala prijeći rijeku i doći u Sloveniju. Kako neslužbeno saznajemo, majka je u prelasku preko Dragonje držala djevojčicu, za koju se pretpostavlja da je osoba s invaliditetom, no rijeka je odvukla djevojčicu a iscrpljena majka nije imala snage izvući se iz rijeke. Srećom, majku su uspjeli spasiti policajac Mauricio Prelac iz PP Buje, te jedan slovenski policajac i jedan mještanin. Ona je jučer bila smještena u pulsku bolnicu, odakle je otpuštena. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za djecu te je tijekom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.  

Danas ujutro je krenula pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka djevojčice do ušća u more. U pretrazi sudjeluje stotinjak osoba - policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a, a pomažu im i slovenski policajci i vatrogasci, saznajemo od Suzane Sokač, glasnogovornice Policijske uprave Istarske.

Prilikom pretrage koriste se zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo.

Načelnik Policijske postaje Buje, Robert Boban Paulović, rekao je da do sinoć nije bilo traga 10-godišnje djevojčice, dodavši kako je obrađeno oko šest kilometara toka rijeke Dragonje, od mjesta gdje se događaj zbio.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u razgovoru za N1 rekao je:

“Policija je odmah intervenirala i tri osobe su spašene. Međutim,jedna djevojčica još uvijek nije pronađena. Angažirane su sve moguće snage. Vatrogasci s područja grada Buja. Potraga zasad nije dala rezultata. Vladaju izuzetno loši uvjeti. Uključilo se i ravnateljstvo civilne zaštite s posebnom opremom. Dok se ne utvrdi što je s djevojčicom, potraga traje. Angažirani su dronovi i specijalna oprema”, rekao je Kozlevac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter