STRAVIČAN SLUČAJ

Petorici osumnjičenih za grupno silovanje djevojke ipak određen JEDNOMJESEČNI ISTRAŽNI ZATVOR

| Autor: Glas Istre

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković priopćio je u četvrtak poslijepodne kako je s obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru nakon zaprimanja žalbi stranaka donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor, piše Zadarski.hr.

- Odluka je napisana i otpremljena strankama - priopćio je Visković, no kakva je odluka donesena još nije službeno poznato.

Na odluku suca istrage Ivana Markovića koji je osumnjičene za zlostavljanje 15-godišnjakinje pustio da se, uz mjere opreza, brane sa slobode, čime je izazvao buru u javnosti, žalilo se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru tražeći da se mjere zamijene istražnim zatvorom.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika za grupno silovanje maloljetnice odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.

Odvjetnici osumnjičenih žalili su se na određene mjere opreza, a na Markovićevu odluku uložena su i tri prigovora.  Sudac je u srijedu otvorio bolovanje nakon što ranije prijavio prijetnje i zatražio policijsku zaštitu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter