OSUMNJIČEN ZA KAZNENO DJELO

Bivši golman iz Istre Stefan Herak UHIĆEN ZBOG KRAĐE U NJEMAČKOJ 


Temeljem europskog uhidbenog naloga, istarska policija je zbog sumnje na krađu proteklog tjedna uhitila S. H. (30) iz Poreča. Neslužbeno saznajemo da je riječ o Stefanu Heraku, dugogodišnjem nogometašu, vrataru pojedinih istarskih klubova. Uhićeni se gotovo 15 godina bavio nogometom kao vratar u raznim klubovima, od početka u porečkom Jadranu, potom u raznim klubovima u Zagrebu i ponovno u Istri, klubu u Mađarskoj i na kraju 2013. godine je igrao za prvoligaša Rudara u Prijedoru u BiH.

Iz istarske policije doznajemo da je uhidbeni nalog došao iz Njemačke zbog sumnje da je na području Njemačke počinio kazneno djelo teške krađe. Naime, radi se o teškoj krađi koju je navodno počinio prošle godine na području Njemačke, no policija nije precizirala o detaljima djela niti mjesta izvršenja djela.

        Herak se trenutno nalazi u istražnom zatvoru Županijskog suda u Puli i tamo će boraviti do odluke suda, odnosno ili će biti pušten na slobodu uz određenu jamčevinu i uvjete ili će ostati u ekstradicijskom zatvoru i po mogućnosti predan njemačkim vlastima. Uhićeni Porečan je iz Poreča predan pritvorskom nadzorniku PU istarske, a potom u pulski istražni centar gdje će biti do nove odluke suda.

Europski uhidbeni nalog je nalog nadležnog pravosudnog tijela države članice EU-a za uhićenje i predaju osobe koja se zatekne u drugoj državi članici u svrhu kaznenog progona ili izvršenja zatvorske kazne ili mjere koja uključuje oduzimanje slobode.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter