građani zabarikadirani u kućama

Pucnjava u Austriji: Ubijen načelnik i još dvojica muškaraca. Policija traga za počiniteljima

| Autor: Novi list
(Foto: X)

(Foto: X)


Jedan je načelnik ubijen u austrijskoj regiji Mühlviertel, zbog čega je okolno područje zatvoreno, a osumnjičeni napadač – koji je također ubio još dvojicu – još uvijek je na slobodi, javlja Mirror.

Načelnika općine Kirchberg ob der Donau Franza Hofera hitne službe pronašle su mrtvog nakon što je u njega u ponedjeljak ujutro ispaljen niz hitaca u području Rohrbach. Vjeruje se da je počinitelj, koji je navodno lovac, upucao još dvojicu prije nego što je pobjegao s mjesta događaja. Treća žrtva još nije službeno potvrđena. Vlasti su muškarca opisale kao “vrlo opasnog”.

Građani zabarikadirani u kućama

Incident je navodno započeo usred livade, oko 500 metara od savezne autoceste.

Odred za ubojstva, forenzički istražitelji uz pomoć oklopnog vozila Cobra trenutno pomno istražuju mjesto zločina, izvještavaju lokalni mediji. Prestravljeni stanovnici u međuvremenu su se zabarikadirali u svojim domovima i slali poruke voljenima pozivajući ih da ostanu u kućama dok napadač nastavlja divljati.

Prema novinama Austrain Kronen Zeitung, drugi ubijeni muškarac bio je, poput načelnika, voditelj lovačkog društva. Okružni lovački vodič u Rohrbachu dobio je osobnu zaštitu, dok je okružni ured – koji se bavi svim pitanjima vezanim uz lov – zatvoren iz sigurnosnih razloga.

Spor među lovcima

Državni lovački vodič Herbert Sieghartsleitner rekao je o Hoferu, koji je bio gradonačelnik Kirchberga ob der Donau: “Duboko sam šokiran onim što se dogodilo. Osobno sam vrlo dobro poznavao Franza Hofera. Nevjerojatno je što se trenutno događa.”

Pucnjavu je navodno potaknuo dugogodišnji spor među lovcima, izvještava medij.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter