Policija poziva na oprez

Puležanka htjela rezervirati smještaj, pa shvatila da je prevarena za nekoliko tisuća eura

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU Istarska)

Ilustracija (Foto: PU Istarska)


Pulska policija je zaprimila dojavu 55-godišnjakinje da je prevarena za nekoliko tisuća eura. Naime, nakon što je stupila u kontakt s nepoznatom osobom, smatrajući da uplaćuje novac na ime rezervacije smještaja koji je obavila putem interneta, u nekoliko navrata dragovoljno uplatila novac da bi naknadno utvrdila da navedene uplate nisu proknjižene na ime ugovorenog smještaja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik Smještajnog objekta i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete i ne uplaćujete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na ulici.

Svakako bi bilo dobro da prije bilo kakve uplate provjeriti podatke vlasnika računa i usporediti jesu li istovjetni sa podacima koji su oglašeni na internetskim stranicama na kojima se nudi smještaj.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestite policiju na broj 192.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter