priveden

Rovinjska policija otkrila serijskog provalnika. Krao i nadzorne kamere 

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (PU istarska)

Ilustracija (PU istarska)


Rovinjska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio sedam kaznenih djela teška krađa od čega jednu od pokušaju te jednu krađu.

Policijski službenici su 3. listopada uhitili muškarca u naselju Polari u Rovinju zbog sumnje da je na području Rovinja činio kaznena djela imovinskog kriminaliteta. 

Naime, njega se sumnjiči da je u noći s 2. na 3. rujna u Ulici Zdenac u Rovinju provalio u hotel, u vlasništvu pravne osobe iz Rovinja, iz kojeg nije uspio ništa otuđiti, a iste noći provalio je u uredske prostorije pravne osobe iz Rovinja u Ulici Domenica Segalle iz kojih je otuđio više stotina eura. Također ga se sumnjiči da je 23. rujna je provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Vrata pod zidom te iz kase otuđio novac i dlanovnik za zaprimanje narudžbi, čime je oštetio 51-godišnjaka za nekoliko tisuća eura.

Pohod je nastavio u noći s 27. na 28. rujna u Balskoj ulici gdje je provalio u ugostiteljski objekt te otuđio novac i nadzornu kameru, čime je oštetio 63-godišnjaka za nekoliko stotina eura, a iste noći je u naselju Polari provalio u trgovinu te iz nje otuđio novac i šest nadzornih kamera, čime je oštetio 62-godišnjaka za više stotina eura.

U konačnici, s 1. na 2. listopada u Ulici Luigija Montija osumnjičeni je provalio u ugostiteljski objekt te otuđio novac, čime je oštetio pravne osobe iz Rovinja i okolice Labina za nekoliko tisuća eura. Potom je iste noći provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Val de Lesso, iz kojeg je otuđio novac i kameru video nadzora, čime je oštetio pravnu osobu iz Rovinja za više stotina eura, a naredne noći u istoj ulici osumnjičeni je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac, prijenosno računalo i kameru video nadzora, čime je oštetio 50-godišnjaka za više stotina eura.

Osumnjičeni muškarac je 5. listopada u poslijepodnevnim satima uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter