Provedena prometna akcija u Puli

Vozači parkirali na mjestu za invalide, zbog jednog pozvan "pauk"

| Autor: Glas Istre
(Foto: PU Istarska)

(Foto: PU Istarska)


Kao što je najavljeno, pulska prometna policija je 27. rujna u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula Parkinga, obavljala nadzor na parkiralištima trgovačkih centara na području Pule, Vodnjana, Fažane i Medulina te ispred zdravstvenih ustanova u Puli.

Tijekom trajanja akcije sankcionirano je sedam vozača, i to šest vozača zbog nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, a jedan vozač zbog zlouporabe znaka pristupačnosti, dok je jedno vozilo premješteno specijalnim vozilom ''pauk''.

Ista akcija provedena je 26. rujna u Poreču, gdje su policijski službenici Policijske postaje Poreč-Parenzo u suradnji s prometnim redarstvom Grada Poreča utvrdili 12 prekršaja, od čega se pet prekršaja vozila parkiranih na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom bez istaknute Europske parkirališne karte.

Policijski službenici će i nadalje provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba za invaliditetom te da poštuju prometne propise i vode računa o sigurnosti svojih sugrađana s invaliditetom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter