Tragičan vikend

Na istarskim cestama došlo do 15 prometnih nesreća. U Ližnjanu pijan vozač sletio izvan kolnika

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU Istarska)

Ilustracija (Foto: PU Istarska)


U dane vikenda, od 27. do 29. rujna, godine na području Policijske uprave istarske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od kojih jedna nesreća s poginulim osobama, pet  nesreća s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, tri osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a četiri osobe su lakše ozlijeđene. Najteže prometne nesreće bile su one u kojima su sudjelovali vozači motocikla.

Tijekom vikenda kontrolirano je 276 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 10 vozača. Utvrđeno je 174 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina - 58 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 17 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 10 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 21 prekršaj
  • ostali prekršaji - 68 prekršaja.

Pulska prometna policija je 28. rujna oko 7.40 sati u Ulici Svetog Mohovila u Ližnjanu prekršajno sankcionirala 30-godišnjeg ukrajinskog državljanina koji je prethodno prouzročio prometnu nesreću. Prometna nesreća se dogodila kada je ukrajinski državljanin pod utjecajem alkohola od 1.47 promila upravljao automobilom, ukrajinske registracijske oznake te je u jednom trenutku zaspao, sletio izvan kolnika te udario u ogradu.

Vozač je isključen iz prometa te zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter