Završio u pritvoru

Uhićen serijski provalnik koji je krao po Puli: Od novca do sunčanih naočala, sve je uzimao

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU Istarska)

Ilustracija (Foto: PU Istarska)


Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio jedno djelo krađe i šest teških krađa, od koje jednu u pokušaju.

Sumnjiči ga se da je prvo kazneno djelo počinio u poslijepodnevnim satima 7. kolovoza kada je iz jednog ugostiteljskog objekta u Zagrebačkoj ulici otuđio ključ od automobila kojeg je potom otključao te iz njega otuđio novac, čime je oštetio 35-godišnju državljanku Kosova za više stotina eura.

Također ga se sumnjiči da je 1. rujna provalio u stan u Benčićevoj ulici, iz kojeg je otuđio novac, nakit i sunčane naočale, čime je oštetio 24-godišnjeg njemačkog državljanina za nekoliko stotina eura. Idućeg dana je u Ulici Marsovo Polje provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 88-godišnjakinje, iz koje nije ništa otuđio te se udaljio.

Svoj pohod je nastavio 5. rujna kada je u Facchinettijevoj ulici provalio u stan te otuđio novac, čime je oštetio 59-godišnakinju za nekoliko tisuća eura.

Potom je 16. rujna popodne u LIburnijskoj ulici provalio u kuću, iz koje je otuđio nakit, mobitel i druge predmete, čime je oštetio 38-godišnjakinju za nekoliko tisuća eura. Dva dana kasnije, provalio je u stan na Kaštanjeru iz kojeg je otuđio novac, čime je oštetio 29-godišnjaknju za nekoliko stotina eura.

Zadnje kazneno djelo počinio je 24. rujna kada je u Rohreggerovoj ulici provalio u stan te otuđio nakit, čime je oštetio 38-godišnjakinju za nekoliko stotina eura.

Osumnjičeni muškarac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u poslijepodnevnim satima 27. rujna uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter