Tragičan vikend na istarskim cestama

Poginuo motociklist ozlijeđen na cesti Barban-Most Raša. Nije jedini vozač koji je stradao ovih dana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: PU Istarska)

Ilustracija (Foto: PU Istarska)


Policija je jutros oko 8,20 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na državnoj cesti D66, između Barbana i Most Raše. U nesreći je smrtno stradao motociklist. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti prometne nesreće.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće bila je zatvorena dionica državne ceste Barban-Most Raša.

Nažalost ovo nije jedina prometna nesreća koja se dogodila ovog vikenda u Istri, u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 17,10 sati na području Buja jedna je osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak upravljao motociklom pulske registracijske oznake, iz smjera Buja u smjeru Krasice. Vozač je u nepreglednom zavoju iz zasad neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad motociklom, prešao na suprotnu stranu kolnika te pao na kolnik.

Ozlijeđeni muškarac je helikopterom hitne medicinske pomoći prevezen u riječku bolnicu gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Također, policija je jutros oko 4,50 sati zaprimila dojavu o padu motocikliste kod Parka Olge Ban u Poreču. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u riječku bolnicu gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.

Policijski službenici na mjestu događaja obavljanju očevid i utvrđuju sve okolnosti događaja.

Kako bi se smanjilo stradavanje motociklista u prometu, policija poziva vozače mopeda i motocikala policija da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka.

Savjet je i da se kreću propisanim brzinama te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnih nesreća (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Sudjelujte sigurno u prometu i vratite se živi i zdravi svojim obiteljima!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter